Τρίτη 15 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Υπάρχει και το δίκαιο του εργοδότη»

«Υπάρχει και το δίκαιο του εργοδότη»! Ηταν η φράση που κυριαρχούσε στις τοποθετήσεις των βουλευτών της ΝΔ κατά την πρώτη μέρα συζήτησης του εξαμβλώματος της κυβέρνησης, επιβεβαιώνοντας για λογαριασμό ποιου νομοθετεί η κυβέρνηση. Ενώ ο εισηγητής της ΝΔ Κ. Μαραβέγιας ανέφερε με στόμφο ότι «έχει φτάσει η ώρα να συντονιστούμε με τη σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνική πολιτική και με τις ραγδαίες αλλαγές που φέρνει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση», δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο ποιες είναι «οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» και το μέγεθος του εφιάλτη που προδιαγράφουν για τους εργαζόμενους, για να ανακάμψει η καπιταλιστική κερδοφορία.

Εξειδικεύοντας δε ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης, παρουσίασε στοιχεία για να δείξει ότι π.χ. «οι ατομικές συμβάσεις που εισάγουμε εμείς για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας ισχύουν, έδειξα τη σχετική ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ισχύουν στην πλειονότητα των κρατών - μελών της ΕΕ και με την πλειονότητα συντάσσεται και η Ελλάδα», για να προσθέσει ότι «έχω εδώ την Οδηγία 1158, που σήμερα ενσωματώνουμε στο εθνικό Δίκαιο. Υπογράφηκε επί ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωπαϊκό επίπεδο στις 20/6/2019».

Τα άλλα κόμματα

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε και χτες να κουκουλώσει ότι το νομοσχέδιο ικανοποιεί σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου και το απέδωσε στο «μένος» της κυβέρνησης «να καταλύσετε το δημοκρατικό και κοινωνικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης», ότι «είναι το όχημα μιας νεοφιλελεύθερης ακραίας πολιτικής». «Δεν μπορεί να υπάρξει καμία επανεκκίνηση της οικονομίας και καμία βιώσιμη ανάκαμψη» με αυτήν την πρακτική ανέφερε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Ξενογιαννακοπούλου, δείχνοντας ότι ο καβγάς είναι στο «πώς» θα υπηρετηθεί η καπιταλιστική ανάπτυξη με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις.

Για «νεοφιλελεύθερες πολιτικές» και πως «στερείται διάθεσης για κοινωνικό διάλογο» κατηγόρησε την κυβέρνηση το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, ενώ περί «λανθασμένων επιλογών» έκανε λόγο η Ελ. Λύση. Το ΜέΡΑ25, τέλος, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι με το νομοσχέδιο εξυπηρετεί τα συμφέροντα «της τοξικής και παρασιτικής ολιγαρχίας της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ