Τετάρτη 16 Ιούνη 2021 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Με το χέρι στην τσέπη για κάθε είσοδο σε ιδιωτικό νοσοκομείο

Ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας και οι χρόνιοι πάσχοντες βρίσκονται με το χέρι στην τσέπη ακόμη και για τα αυτονόητα, όπως η μαζική διεξαγωγή τεστ για τη νόσο COVID-19 με την ευθύνη του κράτους. Διανύοντας το δεύτερο έτος της πανδημίας και χιλιάδες ασθενείς ή συνοδοί αναγκάζονται να πληρώνουν αδρά κάθε βδομάδα τις εξετάσεις COVID-19 που απαιτούνται για την είσοδο ή νοσηλεία σε δημόσια ή ιδιωτικά νοσοκομεία και θεραπευτήρια της χώρας.

«Σε ορισμένες ιδιωτικές κλινικές υποχρεώνουν τους ασθενείς να καταβάλουν το κόστος για εξέταση μοριακού ελέγχου σε κάθε επίσκεψή τους για θεραπεία, προκαλώντας μία δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση και ορθώνοντας εμπόδια στην πρόσβασή τους στο υγειονομικό σύστημα.

Επιπλέον, σε πολλά ιδιωτικά θεραπευτήρια δεν γίνεται αποδεκτή η προσκόμιση εξέτασης από δημόσια δομή, η οποία ούτως ή άλλως συνεπάγεται επιπρόσθετο κόστος χρόνου, αναμονής και ταλαιπωρίας.

Σε ορισμένα δημόσια νοσοκομεία απαιτείται μοριακός έλεγχος, ενώ σε άλλα διενεργείται μόνο ταχεία εξέταση», καταγγέλλει η Ενωση Ασθενών, φωτίζοντας μερικές ακόμη πτυχές της «πετυχημένης διαχείρισης της πανδημίας», της «σημαντικής συνεισφοράς του ιδιωτικού τομέα που πρέπει να επεκταθεί στο "νέο" ΕΣΥ», με μοναδικό κριτήριο την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι ασθενείς καλούν το υπουργείο Υγείας να επιληφθεί του ζητήματος έστω και τώρα, «σε αντίθετη περίπτωση θα διαιωνιστεί μια κατάσταση που δημιουργεί μεγάλη αβεβαιότητα και αγωνία στους πολίτες, ενώ ταυτόχρονα διαταράσσει την ομαλή εξέλιξη των θεραπειών τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ