Τετάρτη 16 Ιούνη 2021 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Καθησυχάζει για τους εμβολιασμούς μετά τις «συστάσεις» για το «AstraZeneca»

Αλλοι 22 άνθρωποι προστέθηκαν χτες στη μακρά λίστα των θυμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στα 12.465 άτομα από την αρχή της πανδημίας. Τα νέα κρούσματα ήταν 835, ενώ οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 343 και ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 416.195.

Σημειώνεται ότι την ίδια στιγμή που συντηρείται η συζήτηση γύρω από τον «υποχρεωτικό εμβολιασμό», χτες, στον απόηχο των «συστάσεων» της Επιτροπής Εμβολιασμών να μη γίνονται εμβολιασμοί με το «AstraZeneca» σε ηλικίες κάτω των 60, που όπως είναι φυσικό πρόσθεσε περισσότερη ανησυχία, η κυβέρνηση επιχείρησε να καθησυχάσει, επικαλούμενη στοιχεία από άλλες χώρες. Οπως είπε ο υπουργός Υγείας, «εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν κάνει το εμβόλιο της "AstraZeneca", εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες, και έχουν προστατευτεί από τη νόσο και αυτοί και οι οικογένειές τους (...) Πάνω από 20 ευρωπαϊκές χώρες, όπως και εμείς, συστήνουν τώρα και η δεύτερη δόση του εμβολίου της "AstraZeneca" να γίνει κανονικά, μιας και έχει απειροελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες». Μίλησε μάλιστα για πολύ ικανοποιητικό ρυθμό στο πρόγραμμα εμβολιασμού, δίνοντας υποσχέσεις για τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι, την ίδια στιγμή που ακόμα και σήμερα δεν έχει λυθεί ούτε ο εμβολιασμός για τους ανήμπορους στα σπίτια τους.

Και ενώ οι αποφάσεις για τους εμβολιασμούς παραπέμπουν στην «ατομική ευθύνη» και στην επιλογή του εμβολιαστικού σχήματος, γίνεται φανερό ότι η όποια επιτάχυνση του εμβολιασμού «σκοντάφτει» στις συμφωνίες κυβέρνησης και ΕΕ για την προμήθεια των εμβολίων, αλλά και στη σμπαραλιασμένη δημόσια ΠΦΥ, που υπονομεύει την ουσιαστική φαρμακοεπαγρύπνηση και επιδημιολογική παρατήρηση.

Θυμίζουμε ότι οι «συστάσεις» της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών λένε σε όσα άτομα 30 - 59 ετών επιθυμούν να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό τους (1η δόση) με το εμβόλιο της «AstraZeneca», επειδή εκτιμούν ότι έχουν υψηλό ή μέτριο κίνδυνο νόσησης με COVID-19 λόγω των συνθηκών και του τρόπου ζωής τους, ή/και προκρίνουν τον ταχύτερο εμβολιασμό τους, ότι θα είναι δυνατό να επιλέξουν το εμβόλιο αυτό. Και, βέβαια, όσοι έχουν ήδη κάνει την 1η δόση με «AstraZeneca» θα συνεχίσουν με το ίδιο εμβόλιο και με τη 2η δόση. Από τη σύσταση αυτή εξαιρούνται όσοι μετά την πρώτη δόση εκδήλωσαν σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια θρόμβωσης, με ή χωρίς θρομβοπενία, οπότε η 2η δόση θα πρέπει να γίνει με άλλο εμβόλιο. Επίσης, άτομα όλων των ηλικιών που έχουν άλλον ειδικό λόγο για να γίνει η 2η δόση του εμβολιασμού τους με άλλο εμβόλιο. Τέλος, άτομα κάτω των 30 ετών που για οποιονδήποτε λόγο έκαναν την 1η δόση εμβολιασμού με το εμβόλιο της «AstraZeneca» και για τα οποία συνιστάται η 2η δόση να γίνει με άλλο εμβόλιο, εκτός αν, για λόγους ταχύτερης ανοσοποίησης ή άλλους λόγους, επιθυμούν (!) να συνεχίσουν με τη 2η δόση του εμβολίου της «AstraZeneca».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ