Πέμπτη 17 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
«Διαρροή» έκθεσης για ρωσικά σχέδια επιρροής στις εκλογές

Προσπάθειες της Ρωσίας να επηρεάσει το αποτέλεσμα των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτέμβρη στη Γερμανία, ειδικά σε βάρος των Πρασίνων, αναφέρει η ετήσια έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild».

Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες επιδιώκουν να «αποσταθεροποιήσουν τη Γερμανία, χρησιμοποιώντας εργαλεία προπαγάνδας στο διαδίκτυο». «Ευαίσθητες πληροφορίες θα μπορούσαν να δημοσιοποιηθούν πολύ κοντά στις εκλογές», επισημαίνεται στην έκθεση, στην οποία τονίζεται ότι στόχος της επιχείρησης είναι κυρίως η υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων, Αναλένα Μπέρμποκ. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία αξιολογεί την απειλή της παραπληροφόρησης και της κατεύθυνσης της κοινής γνώμης ως «σοβαρή» και εκτιμά ως βασικό εργαλείο στην προσπάθεια των ρωσικών υπηρεσιών το γερμανόφωνο τμήμα του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού «Russia Today». Ο σταθμός έχει ήδη αναφερθεί στους Πράσινους με ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια.

Η Μπέρμποκ είναι από τους αυστηρότερους επικριτές του Ρώσου Προέδρου Βλ. Πούτιν, ενώ έχει επανειλημμένα ταχθεί και κατά του αγωγού «Nord Stream 2». Επιπλέον, ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Ρ. Χάμπεκ τάχθηκε υπέρ της παράδοσης όπλων στην Ουκρανία από τη Γερμανία.

Στο μεταξύ, δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της «Bild» δείχνει τους Πράσινους κάτω από το 20%, ενώ στην πρώτη θέση η Χριστιανική Ενωση (CDU/CDU) με 27,5% συνεχίζει να αυξάνει τα ποσοστά της. Ακολουθούν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 16,5%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) και η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) με 13% και 11% αντίστοιχα. Η «Αριστερά» πέφτει στο 6%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ