Παρασκευή 18 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Στηρίζει μουσικούς της Λυρικής που διεκδικούν τα δικαιώματά τους

Εντονες είναι οι πιέσεις που ασκούνται σε μουσικούς οι οποίοι δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου, ή που πρόκειται να αξιοποιηθούν σε παραγωγές της, από τη διοίκηση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, να υπογράψουν συμβάσεις που παραχωρούν χωρίς αμοιβή τα συγγενικά τους δικαιώματα.

Μάλιστα, το γεγονός αυτό καταγγέλθηκε και από το βήμα της προχτεσινής απεργίας, καθώς ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου μετέφερε την περίπτωση μουσικού που αρνήθηκε να υπογράψει την εν λόγω σύμβαση και ενημερώθηκε από τη Λυρική ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Λυρική σκοπεύει να συζητήσει για τα συγγενικά Δικαιώματα των εργαζόμενων μουσικών. Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, έχει απευθυνθεί επανειλημμένα στη διοίκηση της Λυρικής, «ζητώντας να σταματήσει την τακτική απαλλοτρίωσης των Συγγενικών Δικαιωμάτων χωρίς αμοιβή καθώς και ζητήματα που αφορούν τον χαρακτήρα και τους όρους των Συμβάσεων που υπογράφουν μουσικοί με την ΕΛΣ. Από τότε έως σήμερα παρ' όλη την επιμονή μας και την υποχρέωσή τους ως Δημόσιου Φορέα να απαντούν σε όλα τα αιτήματα ακόμα και απλών πολιτών, αρνούνται να απαντήσουν στο Σωματείο μας για όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα που έχει θέσει».

Καλεί τη Λυρική να απαντήσει άμεσα στα δίκαια αιτήματα των μουσικών και στον ΠΜΣ που τους εκπροσωπεί. «Να σταματήσει τις επικοινωνιακές φιέστες με επιχειρησιακά Σωματεία που αντικειμενικά λόγω του καταστατικού τους δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν τους μουσικούς που διεκδικούν και αντίστοιχα να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση που να τους περιλαμβάνει. Οταν η Λυρική μας καλέσει σε διάλογο εμείς θα καταθέσουμε συγκεκριμένα αιτήματα που έχουμε ετοιμάσει σε συνεργασία με μουσικούς που έχουν πλήρη εικόνα των έως τώρα Συμβάσεων. Αν η διοίκηση της Λυρικής πραγματικά ενδιαφέρεται για τη δίκαιη μεταχείριση των μουσικών στις παραγωγές της, ας κάνει δεκτά αυτά τα αιτήματα με άμεση απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου. Τέλος, να σταματήσει άμεσα την προσπάθεια πίεσης που ασκεί σε μουσικούς να υπογράψουν από τώρα καταχρηστικές Συμβάσεις για μελλοντικές της παραγωγές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ