Παρασκευή 18 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή το πρόγραμμα της Επιδαύρου

Την ερχόμενη Παρασκευή ανοίγουν οι πύλες του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου. Από τις 25 Ιούνη έως και τις 5 Σεπτέμβρη θα φιλοξενηθούν στο θέατρο δέκα παραστάσεις αρχαίου δράματος, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Θα υπάρχει και δυνατότητα μεταφοράς με πούλμαν προς και από το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου με 10 ευρώ. Η αγορά εισιτηρίων θα μπορεί να γίνεται μέχρι τις 14.30 της προηγούμενης μέρας κάθε παράστασης. Η αναχώρηση θα γίνεται τις μέρες των παραστάσεων από το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος, στις 17.00. Το πούλμαν θα επιστρέφει στο ίδιο σημείο μετά το τέλος των παραστάσεων.

Οι πρώτες παραστάσεις είναι οι εξής:

Πρεμιέρα κάνουν οι «Ιππείς» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου από το Εθνικό Θέατρο, στις 25, 26 και 27 Ιούνη. Μία από τις πιο πολιτικές κωμωδίες του Αριστοφάνη. Το έργο ξεκινά με δύο υπηρέτες να διαμαρτύρονται για την κακομεταχείρισή τους από τον επιστάτη τους, τον Παφλαγόνα. Μέσα από τους χρησμούς θα μάθουν πως ένας αλλαντοπώλης θα εκτοπίσει τον Παφλαγόνα. Ο αλλαντοπώλης βρίσκεται και με τη στήριξη των Ιππέων, εκπροσώπων της ανώτερης τάξης, πείθεται πως είναι γραφτό του να αντιμετωπίσει και να νικήσει τον Παφλαγόνα, ώστε να γίνει ο πρώτος άρχοντας της πόλης. Οι δύο αντίπαλοι κρίνονται από τον ίδιο τον δήμο...

Μετάφραση: Σωτήρης Κακίσης. Παίζουν οι: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Στέλιος Ιακωβίδης, Κώστας Κόκλας, Λαέρτης Μαλκότσης, Πάνος Μουζουράκης κ.ά.

Η «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, ανεβαίνει στις 2, 3 και 4 Ιούλη. Τι σημαίνει να είσαι εξόριστος και ξένος; Πώς ξεφεύγει ο άνθρωπος από το παρελθόν και τη μοίρα του; Αυτά πραγματεύεται ο Ευριπίδης μέσα στα συντρίμμια του Πελοποννησιακού Πολέμου.

Μετάφραση: Γιώργος Ιωάννου: Παίζουν οι: Λένα Παπαληγούρα, Μιχάλης Σαράντης, Νίκος Ψαρράς, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Κίττυ Παϊταζόγλου και η Χάρις Αλεξίου.

Η Αργυρώ Χιώτη σκηνοθετεί τους «Βατράχους» του Αριστοφάνη στις 9, 10 και 11 Ιούλη. Ο Αριστοφάνης παρουσιάζει μια κατάβαση στον Κάτω Κόσμο, σε αναζήτηση του ποιητή που θα σώσει την πόλη. Η ποιητική μονομαχία του Ευριπίδη με τον Αισχύλο προσφέρει άφθονο γέλιο αλλά και προβληματισμό.

Μετάφραση: Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος. Παίζουν οι: Εύη Σαουλίδου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Ακύλλας Καραζήσης, Νίκος Χατζόπουλος, Αντώνης Μυριαγκός κ.ά.

  • Εισιτήρια στο tickets.aefestival.gr και www.ticketservices.gr, στα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου) και τα καταστήματα «Public».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ