Τετάρτη 30 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Πλήρης στήριξη στην αντιδραστική κυβέρνηση Ντούκε

Με αφορμή την καταγγελλόμενη από την κυβέρνηση της Κολομβίας επίθεση στο ελικόπτερο όπου επέβαιναν την περασμένη Παρασκευή ο Πρόεδρος της χώρας, Ι. Ντούκε, ο υπουργός Αμυνας και άλλοι αξιωματούχοι, στην περιοχή της Κούκουτα, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επικοινώνησε με τον Κολομβιανό ομόλογό του για να του εκφράσει τη συμπαράστασή του «για να αντιμετωπιστούν (...) οι τρομοκρατικές ενέργειες». Παράλληλα ο Μπάιντεν υποσχέθηκε 2,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για τον κορονοϊό και ενίσχυση της στενής συνεργασίας (και στρατιωτικής) υποτίθεται για «την ασφάλεια και την αντιμετώπιση του ναρκεμπορίου και της κλιματικής αλλαγής».

Την ίδια ώρα, στο φόντο της πολύνεκρης, βάρβαρης καταστολής της κυβέρνησης της Κολομβίας κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων εδώ και δύο μήνες, ο Μπάιντεν εμφανίστηκε να ζητά «την προστασία των ειρηνικών διαδηλωτών» και «να καταδικάζει τους βανδαλισμούς».

Ακόμα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχασε την ευκαιρία να προβάλει τις βλέψεις του αμερικανικού ιμπεριαλισμού για αλλαγή κυβέρνησης στη Βενεζουέλα.

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό της φερόμενης επίθεσης στο προεδρικό ελικόπτερο, η κολομβιανή κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι «πιθανώς» ήταν ενέργεια των ανταρτών των «FARC - Nueva Marquetalia» (από τους αντάρτες των FARC που αντέδρασαν στην κατάφωρη παραβίαση της λεγόμενης ειρηνευτικής συμφωνίας του 2016) «ή/και» του ELN (Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης), χωρίς να δίνει κανένα αποδεικτικό στοιχείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ