Τρίτη 6 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δυναμική παρουσία της «Σύγχρονης Εποχής»

Στην παραλία του Λευκού Πύργου, στο Περίπτερο 78

Τη δυναμική των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» ανέδειξε η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, καθώς για δεύτερη συνεχή χρονιά παρουσιάζει αυξημένη κίνηση.

Το ενδιαφέρον των αναγνωστών που περνάνε από το Περίπτερο 78, όπου βρίσκονται οι εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής», μοιράζεται σε όλη τη γκάμα των εκδόσεών της. Λίγο περισσότερο, ίσως, «κερδίζουν» οι ιστορικές και οι νέες εκδόσεις, τίτλοι κλασικής ελληνικής λογοτεχνίας, αλλά και οι τίτλοι της μικρής μαρξιστικής βιβλιοθήκης.

Από το πλήθος κόσμου που στέκονται στο Περίπτερο της «Σύγχρονης Εποχής», ξεφυλλίζουν και προμηθεύονται τα βιβλία της, ξεχωρίζουν οι νέοι ηλικιακά αναγνώστες, αλλά και τα παιδιά, που μαζί με τους γονείς τους ανοίγουν την πόρτα στο μεγάλο ταξίδι της γνώσης.

Να σημειωθεί ότι για άλλη μια χρονιά το Φεστιβάλ Βιβλίου - που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και φιλοξενείται στον γνώριμο χώρο της παραλίας, στο ύψους του Λευκού Πύργου - έχει γίνει πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών. Ανοιξε τις πύλες του στις 25 Ιούνη και συνεχίζεται καθημερινά μέχρι τις 11 Ιούλη. Συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και τον δήμο Θεσσαλονίκης. Λειτουργεί καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα.

Στη φετινή διοργάνωση, που είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, συμμετέχουν πάνω από 150 εκδότες από όλη την Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ