Τρίτη 6 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΣΑΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΔΑ ΚΑΙ ΑΣΠΑΙΤΕ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εκδήλωση υποδοχής νέων μελών

Εκδήλωση υποδοχής των νέων μελών και πρωτοετών συντρόφων διοργάνωσαν η Περιφερειακή Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ και οι Τομεακές Οργανώσεις ΠΑΔΑ - ΑΣΠΑΙΤΕ της ΚΝΕ την Παρασκευή 2 Ιούλη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία της Ιουλίας Χρονοπούλου, μέλους της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Πανεπιστημίων - Ερευνας. Ανάμεσα σε άλλα σημείωσε:

«Μέσα από την οργανωμένη ζωή, την κοινή προσπάθεια με άλλους συντρόφους, η προσωπικότητα, η γνώμη, οι κλίσεις του καθενός και της καθεμιάς αποκτούν πραγματικό περιεχόμενο, που αντιστοιχεί στην ταξική θέση και στα πραγματικά συμφέροντα των νέων των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Η οργανωμένη πάλη καλλιεργεί πλατιά και μαζικά αξίες, πρότυπα και ιδανικά που έρχονται σε ρήξη με τη σήψη και τη διαφθορά που γεννά ο καπιταλισμός με τα αστικά πρότυπα ζωής. Μαχητικά μέσα στη νεολαία ορθώνει τείχος στην προσπάθεια της αστικής τάξης να χειραγωγήσει συνειδήσεις, να μας περιθωριοποιήσει, να μας εγκλωβίσει σε αδιέξοδα, να μάθουμε να ζούμε με υποκατάστατα, με μισή ζωή.

Μέσα από τη συλλογική δράση, την αλληλεγγύη, την αγάπη προς τη μόρφωση και την ίδια τη ζωή, με τη δύναμη του προσωπικού παραδείγματος, μέσα από τη συμμετοχή στην πάλη, μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ μαθαίνουμε να ζούμε με νέο τρόπο, που καθοδηγείται από τον μεγάλο σκοπό της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Μέσα σε ένα συλλογικά οργανωμένο σχέδιο για την αλλαγή της κοινωνίας, για το γκρέμισμα του γερασμένου κόσμου, του καπιταλισμού, ο καθένας μας βρίσκει την πραγματική ελευθερία, διαμορφώνει τη στάση ζωής του επαναστάτη κομμουνιστή, του νεολαίου αγωνιστή, του μέλους της ΚΝΕ, του αυριανού μέλους του ΚΚΕ».

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν η Κωνσταντίνα Διαμαντοπούλου, νέο μέλος της ΚΝΕ, δευτεροετής φοιτήτρια στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, και η Δήμητρα Δακίδη, μέλος της ΚΝΕ, πρωτοετής φοιτήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Μετέφεραν τις εμπειρίες τους από την ακαδημαϊκή χρονιά που ολοκληρώθηκε, την εμπειρία της τηλεκπαίδευσης και τους αγώνες των φοιτητών απέναντι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, τον αγώνα για τα σύγχρονα μορφωτικά δικαιώματα των φοιτητών, την επιλογή τους να γίνουν μέλη της ΚΝΕ.

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων δόθηκαν στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση συμβολικά δώρα, αφίσες, εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» αλλά και εκδόσεις που έχει επιμεληθεί η ΠΟ Σπουδάζουσας Αθήνας.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ