Τετάρτη 21 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ
Κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Πειραιώς στο Ληξούρι

Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Ληξούρι καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης και διοργανώνει συγκέντρωση έξω από το συγκεκριμένο υποκατάστημα αύριο Πέμπτη, στις 11 π.μ.

Στην κινητοποίηση καλεί επίσης η Επιτροπή Αγώνα Αγροτοκτηνοτρόφων Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο υπογραμμίζει: «Το κλείσιμο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος όπως και δεκάδων άλλων εντάσσεται στη συνολικότερη πολιτική των τραπεζών που προωθούν σχέδιο συρρίκνωσης των δικτύων τους σε όλη την Ελλάδα, καθώς και μείωσης προσωπικού, με στόχο την ελαχιστοποίηση του λειτουργικού τους κόστους. Οι τράπεζες που όλα τα προηγούμενα χρόνια χρηματοδοτήθηκαν γενναία από τον κρατικό προϋπολογισμό, που ξεζούμισαν και ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες με τα μεγάλα επιτόκια, με τους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις σπιτιών και περιουσιών, που βγάζουν τεράστια κέρδη από τις λίγες καταθέσεις των εργαζομένων, αποφασίζουν ξαφνικά για τους δικούς τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς να κλείσουν τα καταστήματά τους, εκβιάζοντας τους εργαζόμενους είτε σε εθελούσια έξοδο είτε με μεταθέσεις, μετακινήσεις και απολύσεις». Αυτή η επιλογή, ταυτόχρονα, «δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στους συνταξιούχους, αγρότες, ψαράδες και σε άλλους μικροεπαγγελματίες, οι οποίοι ούτε εξοικειωμένοι είναι με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ούτε αντέχουν το κόστος συχνών μετακινήσεων στο Αργοστόλι».

Το Εργατικό Κέντρο καλεί τον λαό της Παλλικής, «που πέραν της συγκεκριμένης εξέλιξης βλέπει να χάνει συνεχώς τη μία υπηρεσία πίσω από την άλλη, να μην συναινέσει στην παραπάνω μεθόδευση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ