Πέμπτη 22 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Ανησυχητική η κατάσταση με την αύξηση των κρουσμάτων σε επιχειρήσεις τουρισμού

Την ανησυχητική κατάσταση που διαμορφώνεται με την αύξηση των κρουσμάτων στις επιχειρήσεις τουρισμού στην περιοχή της Μεσσηνίας αναδεικνύει με παρέμβασή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων του νομού, καταγγέλλοντας την έλλειψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων, αλλά και την προσπάθεια κουκουλώματος από την κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις.

«Τις τελευταίες μέρες φουντώνουν τα κρούσματα COVID-19 στις τουριστικές επιχειρήσεις του νομού και ιδιαίτερα στη Δυτική Μεσσηνία» σημειώνει το Συνδικάτο. Ειδικότερα αναφέρει πως «ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις λειτουργούν με τα υγειονομικά πρωτόκολλα κουρελόχαρτο», ενώ «το ελάχιστο προσωπικό αναγκάζεται να δουλεύει σε απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες, με εντατικοποίηση, απληρωσιά, με πληρωμές ακόμα και κάτω από τα συμφωνημένα τελικά. Αν τελικά ο εργαζόμενος κολλήσει μπαίνει σε "ατομική" καραντίνα, απομονωμένοι, χωρίς ιατρική παρακολούθηση για να μην εκτεθούν οι εργοδότες τους και ο τουρισμός...». Μάλιστα, καταγγέλλει πως «οι εργοδότες ήδη αρχίζουν και χρησιμοποιούν ως εργαλείο τον εμβολιασμό για να ξεφορτωθούν προσωπικό. Ακόμη και εκείνοι που είναι εμβολιασμένοι μόνο το 50% βρίσκει δουλειά λόγω της καθίζησης του τουρισμού και τη φετινή περίοδο».

Παρουσιάζοντας την κατάσταση στην περιοχή κάνει λόγο για «ξεχαρβαλωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που και πριν την πανδημία δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πληθυσμού σε πρόληψη, διάγνωση και παρακολούθηση, που ευθύνεται για την μη πληρότητα των Κέντρων Υγείας 2 χρόνια τώρα. Είναι χαρακτηριστική η υπολειτουργία όλων των δομών Υγείας σε όλη τη Δυτική Μεσσηνία, όπου δραστηριοποιούνται πολλές και μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις» και ξεκαθαρίζει:

«Το συνδικάτο μας εδώ και ενάμιση χρόνο διεκδικεί παραπάνω μέτρα προστασίας συμπεριλαμβανομένου και του εμβολιασμού. Απαιτούμε καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ