Πέμπτη 22 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΛΑΡΙΣΑ
«Οχι» στο κλείσιμο νοσοκομείων, μέτρα για την υγεία του λαού

Με συγκέντρωση στο προαύλιο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας την Τετάρτη το πρωί, υγειονομικοί και εργαζόμενοι απαίτησαν να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, με αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Ταυτόχρονα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ», ο οποίος θα οδηγήσει σε συρρίκνωση και κλείσιμο νοσοκομείων. Στο πλευρό τους βρέθηκε για άλλη μια φορά αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων.

Σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της τοπικής Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, Θανάσης Αθανασιάδης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «διεκδικούμε τα αυτονόητα: Την ενίσχυση, τη στελέχωση και τη βελτίωση των συνθηκών στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Σύγχρονο Οργανισμό για το Γενικό Νοσοκομείο, με πλήρη στελέχωση και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μετά από τρία κύματα πανδημίας είναι εμφανές σε όλη την Ευρώπη ότι είναι εκ των ων ουκ άνευ η ύπαρξη κρατικών συστημάτων Υγείας πλήρως στελεχωμένων και ικανών να αντιμετωπίσουν τέτοιες ακραίες καταστάσεις. Η εμπειρία έδειξε ότι η μεγάλη υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του συστήματος ακολουθήθηκε από εκατόμβη νεκρών. Το πολύπαθο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας κατέκτησε την επιβίωσή του πολλές φορές, μέσω των αγώνων των εργαζομένων του και της ενεργού στήριξης του λαϊκού κινήματος. Δεν θα επιτρέψουμε καμία αλλαγή χαρακτήρα, υποβάθμιση ή κατάργηση νοσοκομείων στο πλαίσιο τυχόν αναδιαρθρώσεων και σχεδιασμών για το αποκαλούμενο "νέο ΕΣΥ", το οποίο προάγει την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της Υγείας».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «διεκδικούμε τη θωράκιση του δημόσιου τομέα Υγείας, τη λήψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια. Παλεύουμε για ένα καθολικό πρόγραμμα δημόσιου και δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων. Ολα εκείνα δηλαδή που μπορούν πραγματικά να προστατεύσουν τη ζωή και την υγεία του λαού, στον αντίποδα της πολιτικής που "κόβει" και "ράβει" με κριτήριο την καπιταλιστική κερδοφορία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ