Τετάρτη 28 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Θέλετε τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών «στρατό» φτηνών και ευέλικτων εργαζομένων

«Παραγωγή ανθρώπινων μυαλών που θα σκέφτονται ακριβώς αυτό» που θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι «την ώρα που το θέλουν και σε χαμηλή τιμή» είναι αυτό που προωθεί το νομοσχέδιο, ανέφερε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Οπως τόνισε, η «επανάσταση» στην Εκπαίδευση που προπαγανδίζει η κυβέρνηση «είναι μία επανάσταση που υλοποιεί από την αρχή μέχρι το τέλος το ρητό "ο χρόνος είναι χρήμα". Ρουφάτε τον χρόνο των παιδιών σε αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα, χρόνο κλεμμένο από τη ζωή των παιδιών» για να μετατραπεί «σε χρήμα που πάει στις τσέπες» των εργοδοτών, που θέλουν και τώρα ετοιμάζονται να υποδεχτούν «έναν έτοιμο στρατό, φτηνό, εκπαιδευμένο σε επίπεδο μιας χρήσης με δεξιότητες μιας χρήσης». Γιατί, ανέφερε η Λ. Κανέλλη, αυτό επιζητεί η αγορά, «αυτούς που είναι υπάκουοι, ήσυχοι, να εκτελούν μια δουλειά χωρίς καμία έμπνευση, γνώση φτάνει να μη μιλάνε», και αυτό θέλει να διαμορφώσει η κυβέρνηση.

Σημείωσε ακόμα ότι με παραμορφωτικούς καθρέφτες «δίνετε την ψευδαίσθηση στα παιδιά ότι μπορούν να επιλέγουν, ενώ στην πραγματικότητα αφαιρείτε όλα εκείνα τα μαθήματα που τα μαθαίνουν να σκέφτονται, προκειμένου να κάθονται μπροστά σε έναν καθρέφτη και να λένε "yes master"».

Οσον αφορά την «αξιολόγηση», ρώτησε την υπουργό τι αξιολόγηση μπορεί να γίνει σε σχολεία και εκπαιδευτικούς που κάνουν μάθημα σε τάξεις που στεγάζονται σε κοντέινερ, και κατέληξε λέγοντας πως όσο και αν με την «αξιολόγηση» προσπαθούν να πιέσουν τους εκπαιδευτικούς να εφαρμόσουν αυτήν την πολιτική, «υπάρχουν δάσκαλοι που ξέρουν πώς να αφήσουν τα παιδιά να σκέφτονται και να μάθουν να διατηρούν τη σκέψη τους ακόμα και στα κελιά», μέχρι να έρθει η ώρα «να σπάσουν τα κάγκελα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ