Παρασκευή 30 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΛΙΜΟΥ
Απολύει και απειλεί εργαζόμενους με πρόσχημα τον μη εμβολιασμό

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα από το Συνδικάτο ΟΤΑ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Παρασκευή στις 10.30 π.μ. στο δημαρχείο Αλίμου (Αριστοτέλους 53) προχωρά το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, «καταγγέλλοντας την απαράδεκτη απόφαση του ΔΣ του Νομικού Προσώπου των Παιδικών Σταθμών Δήμου Αλίμου να προχωρήσει στην απόλυση τεσσάρων συναδέλφων των Παιδικών Σταθμών στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, κατόπιν εισηγήσεως του προέδρου, που είναι ο ίδιος ο δήμαρχος Αλίμου».

Το Συνδικάτο σημειώνει μάλιστα ότι η δημοτική αρχή «προτάσσει και ως σπουδαίο λόγο απόλυσης τον μέχρι σήμερα μη εμβολιασμό των εργαζομένων». Και, χωρίς καμία συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου, «αφού η συνεδρίαση έγινε διά περιφοράς, προχώρησε και σε αυθαίρετη κανονιστική απόφαση δηλώνοντας ότι όσοι εργαζόμενοι δεν κάνουν το εμβόλιο και νοσήσουν από κορονοϊό θα παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών, αλλά και θα είναι αποκλειστικά υπόλογοι έναντι τρίτων που τυχόν θα κινηθούν νομικά!».

«Για ακόμα μια φορά ο δήμαρχος Αλίμου λειτουργεί σαν λαγός της κυβέρνησης, νομοθετεί για αυτήν πριν από αυτήν», σχολιάζει το Συνδικάτο και αναδεικνύει την υποκρισία της δημοτικής αρχής: «Αν νοιαζόταν πραγματικά, όλο αυτό το διάστημα θα είχε προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων αλλά και σε αναλυτική, εξαντλητική ενημέρωση σε σχέση με τον κορονοϊό».

Το Συνδικάτο τονίζει επίσης τις ευθύνες κυβέρνησης και δημοτικών αρχών για τα πρωτόκολλα - λάστιχο και τις αντιφάσεις στη διαχείριση της πανδημίας: «Δεν φτάνει δηλαδή που δεν παίρνουν κανένα μέτρο προστασίας, τώρα ζητούν και τα ρέστα!».

Καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου «να μην επιτρέψουν τους εκβιασμούς, τις αυθαιρεσίες και τις απολύσεις της κυβέρνησης και των δημάρχων. Εμείς είμαστε με την επιστήμη και συνεχίζουμε τον αγώνα ο άνθρωπος να πάει μπροστά και όχι πίσω». Και διεκδικεί άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού, καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των τοπικών διοικήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ