Παρασκευή 30 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Να εξοφληθούν όλα τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους της «IRIS Εκτυπώσεις»

Να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση της σταθερής και μόνιμης εργασίας με συγκροτημένα δικαιώματα, και μαζί με το Συνδικάτο να διεκδικήσουν «επιχειρησιακή σύμβαση με μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων, να πληρωθούν όλες οι ασφαλιστικές εισφορές από την επιχείρηση, να προσληφθούν όλοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι από την επιχείρηση με σύμβαση αορίστου χρόνου, να εξοφληθούν όλα τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις», καλεί τους εργάτες και τις εργάτριες στις επιχειρήσεις του ομίλου «IRIS Εκτυπώσεις» το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της εταιρείας από το 2017 που έχουν απολυθεί μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει αποζημιώσεις και δεδουλευμένα. Υπενθυμίζει δε ότι «το 2017 εκβίαζαν τους εργαζόμενους να παραιτηθούν για να τους προσλάβει ο νέος επενδυτής - "σωτήρας" στη "νέα" εταιρεία, με την υπόσχεση ότι δεν θα χάσουν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, που ακόμα περιμένουν. Το επιχειρηματικό σχέδιο σωτηρίας της επιχείρησης είχε αποτέλεσμα απολύσεις, μειώσεις σε μισθούς, ελαστικές μορφές εργασίας, συνολικό τσάκισμα κάθε εργατικού δικαιώματος» και αναφέρει ότι «όλο το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε και με τις πλάτες των κυβερνήσεων το επιχειρηματικό σχέδιο συνεχίζει να έχει κερδισμένο και χαμένους. Εχουν πλούσια συσσωρευμένη πείρα οι εργαζόμενοι της "Iris", της "Νίκης", του "Αποστολόπουλου", του "Μπέσκου" κ.λπ., όπως και συνολικά οι εργαζόμενοι του κλάδου που καλούνται να βάλουν πλάτη για να ανακάμψουν τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι τώρα είναι ανάγκη «η δημιουργία Σωματειακής Επιτροπής των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ομίλου. Κανένας εργαζόμενος μόνος του, καμία εργαζόμενη μόνη της, το Συνδικάτο απευθύνει κάλεσμα να δυναμώσουμε την οργανωμένη δράση μας. Ενωμένοι παλιοί και νέοι, άντρες και γυναίκες, Ελληνες και μετανάστες εργάτες μπορούμε να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε με βάση τις δικές μας ανάγκες και τα δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ