Παρασκευή 30 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κάτω τα χέρια από το Συνδικάτο Μεταλλείων Βορείου Ελλάδας!

Ψήφισμα σωματείων που συμμετείχαν στη χτεσινή συναυλία

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η απόλυση του προέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας, και μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων, από την εργολαβική εταιρεία «Edilmac», επειδή διεκδίκησε μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς (βλ. σελ. 8). Ηδη στη χτεσινή μεγάλη συναυλία εγκρίθηκε από το πλήθος των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων που βρίσκονταν εκεί ψήφισμα καταγγελίας στο οποίο διατρανώνεται η απαίτηση «εδώ και τώρα η εργοδοσία να ανακαλέσει την απόλυση» του συνδικαλιστή «και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του Συνδικάτου».

«Η απόλυση του συνδικαλιστή συναδέλφου» - τονίζεται στην καταγγελία των συνδικάτων - «αποτελεί ευθεία επίθεση στο δικαίωμα των εργατών να διεκδικούν και να παλεύουν συλλογικά μέσα από τα σωματεία τους! Η "Ελ. Χρυσός" και οι εργολάβοι της θέλουν να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα: Μετά το "πράσινο φως" της κυβέρνησης της ΝΔ μέσω της ψήφισης του νόμου για τη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν μπορεί να υπάρχει κανένα εμπόδιο στην αύξηση της κερδοφορίας του ομίλου.

«Δεν θα τους περάσει», διαμηνύουν τα σωματεία, «όπως δεν τους πέρασε πριν 4 μήνες, που η προσπάθεια διάλυσης του Συνδικάτου βρήκε τείχος στο τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που υψώθηκε από δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα και ανάγκασε την εργοδοσία σε υποχώρηση».

Καταλήγοντας έκαναν σαφές ότι «σε αυτές τις συνθήκες, που η κυβέρνηση κατ' επιταγή της εργοδοσίας εξαπολύει τεράστια επίθεση στα δικαιώματά μας, έναν δρόμο έχουμε: Την αλληλεγγύη σε όποιον σηκώνεται και διεκδικεί οργανωμένα μια καλύτερη ζωή, με περισσότερα δικαιώματα γι' αυτόν, την οικογένεια και τους συναδέλφους τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ