Παρασκευή 30 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ
Συνεχίζεται το πολύμορφο πρόγραμμα εκδηλώσεων

Συνεχίζεται το πλούσιο και πολύμορφο πρόγραμμα καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων αλληλεγγύης από δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία και Εργατικά Κέντρα της Ηπείρου, μια δραστηριότητα που πλέον έχει γίνει παράδοση για τους εργαζόμενους της περιοχής.

Στην προμετωπίδα όλων αυτών των εκδηλώσεων το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα θέτει την ανάγκη μαζικοποίησης των σωματείων και οργάνωσης στους χώρους δουλειάς ως απαραίτητου όρου για γίνει πράξη το «κανένας μόνος» απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών της.

Στο πλαίσιο αυτό, εργατικά σωματεία των Ιωαννίνων μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο και τον Σύλλογο Γυναικών (ΟΓΕ) την περασμένη Πέμπτη πραγματοποίησαν μια όμορφη εκδήλωση για παιδιά, στο άλσος της πόλης. Ομαδικά παιχνίδια, δημιουργική απασχόληση και διάφορα δρώμενα που κορυφώθηκαν με μια παράσταση Καραγκιόζη από τον Αγάπιο Αγαπίου ήταν στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, η συμμετοχή στην οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Στην Αρτα

Το πρόγραμμα για το πολιτιστικό καλοκαίρι του Εργατικού Κέντρου Αρτας, στον κινηματογράφο «Ορφέας», συνεχίζεται ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή στις 9 μ.μ. αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι, με τη συμμετοχή μελών του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Την Τετάρτη 4/8 στις 7 μ.μ. ομαδικά παιχνίδια, κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού και χορός στη Μαγική Παιχνιδόπολη! Ακολουθεί κουκλοθέατρο «Ο Καρυδάκης» από την Αθηνά Σκανδάμη.

Την Πέμπτη 5/8 στις 9 μ.μ. προβολή της ταινίας «Η Νύχτα των στρατηγών», του Ανατόλ Λίτβακ.

Την Πέμπτη 19/8 στις 9 μ.μ. προβολή της ταινίας «SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα», του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Την Παρασκευή 27/8 στις 9 μ.μ. θεατρική παράσταση «Τρωάδες» από τη Θεατρική Ομάδα του ΠΑΜΕ.

Το Σάββατο 28/8 λαϊκό γλέντι.

Στη Θεσπρωτία

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων με θέμα «Ούτε σπιθαμή του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου στα επιχειρηματικά συμφέροντα», διοργανώνει:

-- Την 3η εικαστική έκθεση, μέχρι και σήμερα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Πάνθεον» (ζωγραφική - κατασκευές - χειροτεχνία - κέντημα - κόσμημα - φωτογραφία).

-- Πολιτιστική εκδήλωση στις 3 Αυγούστου στη θέση Πλατάνια, με αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο και στον Νίκο Καββαδία, με τη συμμετοχή του Κώστα Λένη και των Trio Tenoro.

Στα Γιάννενα

Αντίστοιχα, συνεχίζονται οι δραστηριότητες σωματείων στα Γιάννενα, με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου.

Την 1η Αυγούστου θα γίνει η ημερήσια εκδρομή στη Λούτσα Πρέβεζας.

Την Τρίτη 31/8, στις 9 μ.μ. στην κεντρική πλατεία, εκδήλωση αλληλεγγύης με παραδοσιακό τραγούδι της Ηπείρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ