Παρασκευή 30 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Να επαναπροσληφθεί ο απολυμένος πρόεδρος του Συνδικάτου

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουστούμπας, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη συναυλία αλληλεγγύης για τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ (βλ. σελ. 9), συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδος.

Από τη συνδικαλιστική αντιπροσωπεία τέθηκε το θέμα της απόλυσης του προέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας και μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας, ο οποίος είναι εργαζόμενος, με την ειδικότητα του τεχνικού Ασφαλείας, στην εργολαβική εταιρεία «Edilmac», η οποία δραστηριοποιείται στο μεταλλείο Ολυμπιάδας Χαλκιδικής της «Ελληνικός Χρυσός».

Πρόκειται για τον πρώτο συνδικαλιστή που απολύεται με τον εκτρωματικό αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη. Απολύθηκε επειδή, ως όφειλε, ανέδειξε τα προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και απαίτησε τη λήψη μέτρων.

Ο Δ. Κουτσούμπας διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι το ΚΚΕ θα αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αίτημα για την επαναπρόσληψη του συνδικαλιστή, μέσα και έξω από τη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ