Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Οργή και αγανάκτηση από τους πλημμυροπαθείς

Την οργή και την αγανάκτησή τους εξέφρασαν προχτές στον Χριστιανοδημοκράτη πρωθυπουργό του κρατιδίου και υποψήφιο καγκελάριο της Χριστιανικής Ενωσης (CDU/CSU), Αρμιν Λάσετ, οι πληγέντες από τις πλημμύρες του περασμένου μήνα στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία με εκατοντάδες νεκρούς.

«Πού ήταν η προειδοποίηση; Πού ήταν οι σειρήνες;», «Ακόμη περιμένουμε την κρατιδιακή κυβέρνηση», «Θα το δείτε στην κάλπη» ήταν μερικές από τις φραστικές επιθέσεις κατά του Λάσετ στην περιοχή Σβίσταλ - Χάιμερτσχαϊμ, σύμφωνα με αναφορές στον Τύπο.

Κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα κυρίως για το ότι η περισσότερη βοήθεια προήλθε από οργανώσεις εθελοντών, όχι από τις υπηρεσίες του κρατιδίου, καθώς και για τις καθυστερήσεις στην οικονομική και τεχνική βοήθεια.

«Η κρατιδιακή και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εργάζονται με όλες τους τις δυνάμεις για την ανοικοδόμηση», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας.

Η δημοτικότητα του Λάσετ έχει μειωθεί ακόμα περισσότερο ενόψει των εθνικών εκλογών του Σεπτέμβρη, αν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να προηγείται η CDU/CSU, στη δεύτερη θέση να βρίσκονται οι Πράσινοι και να ακολουθούν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ