Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Σε εξέλιξη για έβδομη μέρα οι πυρκαγιές

Copyright 2021 The Associated

Οι πυρκαγιές που μαίνονται εδώ και μια βδομάδα στη νότια Τουρκία - με 8 νεκρούς μέχρι τώρα - πλησίαζαν χτες τον θερμικό ηλεκτρικό σταθμό του Μίλας, ενώ χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνονται μπροστά στην προέλαση της φωτιάς.

Η Τουρκία πλήττεται από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές της τελευταίας δεκαετίας τουλάχιστον, οι οποίες κατακαίνε δασικές και αγροτικές εκτάσεις αλλά και κατοικημένες περιοχές των τουρκικών ακτών (Μπόντρουμ, Αττάλεια, Μαρμαρίδα).

Τρομοκρατημένοι τουρίστες και κάτοικοι απομακρύνονται διά θαλάσσης από τις ζώνες της φωτιάς, κτηνοτρόφοι εκκενώνουν τους στάβλους και μεταφέρουν τα ζώα στις ακτές για να τα σώσουν.

Τα υπουργεία Αμυνας και Εσωτερικών ανακοίνωσαν ότι επιστρατεύουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις για να βοηθήσουν τους 5.000 πυροσβέστες. Οι αντλίες νερού της τουρκικής αστυνομίας, που συνήθως χρησιμοποιούνται για τη διάλυση των διαδηλώσεων, έχουν επίσης επιστρατευτεί για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Παράλληλα εντείνεται η πίεση προς τον Πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν για τη διαχείριση των πυρκαγιών, καθώς και για το γεγονός ότι η Τουρκία δεν διαθέτει πυροσβεστικά αεροσκάφη και έχει δανειστεί από την ΕΕ, τη Ρωσία, την Ουκρανία, το Αζερμπαϊτζάν και το Ιράν. Από τις 145 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν κατά το τελευταίο επταήμερο σε ολόκληρη την Τουρκία 9 παραμένουν ενεργές, σύμφωνα με τις αρχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ