Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΕΞ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Ανταλλαγή ανακοινώσεων για το κλείσιμο σχολείων

Αντίδραση υπήρξε από το ελληνικό ΥΠΕΞ σε κατηγορίες της Αγκυρας ότι η κυβέρνηση κλείνει μειονοτικά σχολεία στη Θράκη. Το τουρκικό ΥΠΕΞ προσπάθησε να αξιοποιήσει το κλείσιμο σχολείων στο πλαίσιο της συνολικότερης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, που χτυπάει τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των μαθητών, ανεξάρτητα από θρήσκευμα και βρίσκεται στο στόχαστρο των αγώνων εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών.

Αυτό ομολογεί στην πραγματικότητα και το ελληνικό ΥΠΕΞ στην απάντησή του, αναφέροντας ότι κριτήριο αναστολής λειτουργίας σχολείων στην Ελλάδα είναι η μη συμπλήρωση ενός ελάχιστου αριθμού 9 μαθητών. «Πέραν των 12 μειονοτικών, μόνο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανεστάλη η λειτουργία ακόμη 24 δημόσιων δημοτικών σχολείων. Γεγονός που αναδεικνύει ίση και όχι διακριτική μεταχείριση μειονοτικών μαθητών στην Ελλάδα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Αμυνας, Αλκ. Στεφανής, μιλώντας χτες στο Καστελόριζο, σε συνέδριο με θέμα το Δίκαιο της Θάλασσας, σημείωσε ότι «δεν μοιράζονται όλοι στις γείτονες χώρες την προσήλωσή μας στο κράτος δικαίου, τον αμοιβαίο σεβασμό και την ειρηνική συνύπαρξη» και καταλόγισε στην Τουρκία «παράνομη και αποσταθεροποιητική στάση, που εκτείνεται από τον Καύκασο έως τη Βόρεια Αφρική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ