Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
«Εχω κουραστεί να ακούω ότι λύση είναι οι προσλήψεις... »

Πρόκληση άνευ προηγουμένου οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

«Εχω κουραστεί σε αυτήν τη χώρα να ακούω ότι η λύση σε κάθε πρόβλημα είναι παραπάνω προσλήψεις. Είναι και παραπάνω προσλήψεις, εκεί που χρειάζονται. Δεν είναι μόνο παραπάνω προσλήψεις. Εγώ χάρηκα πάρα πολύ που έχετε ένα σύστημα κοστολόγησης νοσοκομειακών υπηρεσιών εδώ στο νοσοκομείο, καινοτόμο, πρωτοποριακό, μοντέλο και για τα υπόλοιπα νοσοκομεία»: Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Κρήτη, προκαλώντας τις εύλογες αντιδράσεις υγειονομικών και εργαζομένων.

Απαντώντας στις παραπάνω δηλώσεις ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Δ. Βρύσαλης, σημειώνει:

«Η δήλωση του πρωθυπουργού, ακόμα περισσότερο την περίοδο της πανδημίας, αποτελεί πρόκληση άνευ προηγουμένου, ειδικά όταν γίνεται από την επίσκεψή του σε ένα νοσοκομείο όπου οι κενές μόνιμες οργανικές θέσεις είναι πάνω από 600. Οταν πάνω από 600 εργαζόμενοι είναι με ημερομηνία λήξης, όταν στις ΜΕΘ που είδε ο πρωθυπουργός το 50% είναι συμβασιούχοι, τη στιγμή που οι υγειονομικοί είναι εξουθενωμένοι από τις διπλοβάρδιες, τις μετακινήσεις και την υπερεφημέρευση, με περικομμένα ρεπό και εκατοντάδες χρωστούμενες άδειες».

Το Σωματείο απευθύνει τα εξής ερωτήματα στην κυβέρνηση, αφού υποτίθεται ότι ...«επαρκεί το προσωπικό»:

  • Γιατί μετακινείται ιατρικό - νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για να καλυφθούν τα εμβολιαστικά κέντρα;
  • Γιατί όταν αρρωστήσει ένας εργαζόμενος το πρόγραμμα του Τμήματος δεν μπορεί να καλυφθεί;
  • Γιατί υπάρχουν κλινικές - Τμήματα που δεν έχουν γραμματείς η καλύπτονται από ιδιωτικές εταιρείες;
  • Γιατί είχαν ανασταλεί οι άδειες των εργαζομένων εδώ και έναν χρόνο;
  • Αφού στην κυβέρνηση βαρέθηκαν να ακούνε για προσλήψεις, γιατί το ΔΣ του νοσοκομείου εγκρίνει συνεχώς υπέρβαση δαπανών για επιπλέον εφημερίες; Γιατί υποχρεώνονται οι λαϊκές οικογένειες να πληρώνουν αποκλειστικούς νοσηλευτές ώστε να καλύψουν τις υγειονομικές ανάγκες των ανθρώπων τους, τις οποίες το ελάχιστο προσωπικό προσπαθεί φιλότιμα να καλύψει;
  • Κουράστηκε να ακούει για παραπάνω προσλήψεις στα υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία; Πού πήγαν εκείνα τα «χειροκροτήματα»;

Οσο για το «πρωτοποριακό μοντέλο κοστολόγησης» που διαφημίζει ο πρωθυπουργός αντί για προσλήψεις, το Σωματείο αναδεικνύει ότι πρόκειται για μέθοδο που «ομαδοποιεί τους ασθενείς με βάση τα κλινικά τους χαρακτηριστικά και τις δαπάνες που απαιτούνται, δηλαδή αντιμετωπίζει τον ασθενή σαν προϊόν και τα νοσοκομεία σαν επιχειρήσεις. Τα προεόρτια από τους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς είναι οι περικοπές κατά 17% των νυχτερινών εξαιρέσιμων των συναδέλφων του Βενιζελείου και οι περικοπές κατά 30% των εφημεριών των γιατρών του ΠΑΓΝΗ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ