Τρίτη 10 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΡΗΤΗ
Χτυπάει συναγερμός από την ανυπαρξία μέτρων προστασίας του λαού

Στα όριά τους ξανά οι δομές Υγείας στο νησί, καθώς τα κρούσματα και οι εισαγωγές αυξάνονται

Συρροή κρουσμάτων σε τρόφιμους γηροκομείου στο Ηράκλειο διαπιστώθηκε τις προηγούμενες μέρες, σημαίνοντας συναγερμό για μια ακόμα εστία κορονοϊού στην Κρήτη, που «κοχλάζει» αυτές τις μέρες από κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί από τους τρόφιμους ήταν ανεμβολίαστοι, αναδεικνύοντας τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης, καθώς 8 μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών χιλιάδες άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες παραμένουν ανεμβολίαστοι, όπως κατάκοιτοι, ασθενείς με Αλτσχάιμερ κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι οι ελάχιστες κινητές μονάδες εμβολιασμού κατευθύνονται προς τα μεγάλα ξενοδοχεία, ικανοποιώντας τους όρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων για άμεσο εμβολιασμό του προσωπικού, όχι επειδή τους έπιασε ο πόνος για την υγεία των εργαζομένων που έπιασαν δουλειά πριν ανοίξει η πλατφόρμα του εμβολιασμού, αλλά προκειμένου «να παραταθεί η τουριστική σεζόν μέχρι τον Οκτώβρη».

Την ίδια στιγμή οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της Κρήτης βρίσκονται σε οριακό σημείο. Ο διευθυντής της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και συντονιστής των Μονάδων του νησιού, Δ. Γεωργόπουλος, σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, σημειώνοντας ότι «η κατάσταση θα εξελιχθεί δραματικά στο νησί το επόμενο διάστημα. Η Κρήτη θα ζήσει ό,τι βίωσε η Ιταλία στο πρώτο κύμα της πανδημίας», καθώς τα 25 από τα 27 κρεβάτια είναι ήδη κατειλημμένα.

«Στα 14 νοσηλεύονται ασθενείς COVID, ηλικίας 19 έως 84 ετών, και τα υπόλοιπα 11 εξυπηρετούν άλλα περιστατικά. Είναι θέμα χρόνου να καλυφθούν τα 2 διαθέσιμα κρεβάτια. Ολοι οι ασθενείς COVID που νοσηλεύουμε στη ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι», σημειώνει.

Στις ΜΕΘ της Κρήτης αντί για 108 νοσηλευτές υπηρετούν μόνο 81, εκ των οποίων πάνω από το 50% (οι 45) είναι συμβασιούχοι που πρόκειται να απολυθούν τον Μάρτη. Η κυβέρνηση μιλάει για νέες κλινικές COVID-19, επαναλαμβάνοντας όμως το ίδιο έργο από το πρώτο κύμα της πανδημίας: Χαρακτηριστικά, στο ΠΑΓΝΗ «άνοιξε» τρίτη κλινική COVID προερχόμενη από τη συρρίκνωση των κρεβατιών της Νεφρολογικής κλινικής, και για να στελεχωθεί κόπηκαν άδειες του προσωπικού, που είναι ήδη εξουθενωμένο.

Το ΚΚΕ

Να πυκνώσουν οι συστηματικοί προληπτικοί έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς για την τήρηση αυστηρών μέτρων προστασίας απέναντι στην πανδημία και τις εργασιακές συνθήκες (επάρκεια σε προσωπικό και αυστηρή τήρηση καθηκοντολογιών), συνολικά για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στα γηροκομεία και στις παιδικές κατασκηνώσεις, μετά και τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν, απαιτεί η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ. «Τώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Κρήτης, να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας της υγείας του πληθυσμού», συμπληρώνει.

«Για άλλη μια φορά αναδεικνύονται με τον πιο αποκρουστικό τρόπο οι ευθύνες της κυβέρνησης, με τα πρωτόκολλα - "σουρωτήρια" και τις ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που αφήνουν τις δομές ανοχύρωτες για χάρη της προστασίας του κέρδους, αδιαφορώντας για την υγεία των ηλικιωμένων και των μικρών παιδιών», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΠ Κρήτης και προσθέτει ότι την ίδια στιγμή η κυβέρνηση «στο ζήτημα του εμβολιασμού επενδύει αποκλειστικά στη χρεοκοπημένη συνταγή της "ατομικής ευθύνης", συνεχίζοντας τα αντιφατικά μέτρα, γεγονός που ενισχύει τον ανορθολογισμό και υπονομεύει την προστασία της υγείας του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ