Σάββατο 2 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εκσυγχρονισμός» του στρατεύματος με... δηλητηριάσεις

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Με αφορμή την τροφική δηλητηρίαση των 300 περίπου νεοσύλλεκτων ναυτών του Κέντρου Εκπαίδευσης Πόρου, η ΚΝΕ καταγγέλλει με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της την πολιτική αθρόων ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακόμη και στις Ενοπλες Δυνάμεις. «Οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές είναι αποτέλεσμα της γενικότερης προσπάθειας αλλαγής του ρόλου και του προσανατολισμού τους και μετατροπής τους σε επιθετικές δυνάμεις στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ και της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων», τονίζει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Το συγκεκριμένο περιστατικό, επιπροσθέτως, αναδεικνύει τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί η ανάθεση σε ιδιώτες της σίτισης των στρατευμένων, της οποίας μάλιστα το κόστος είναι εξαιρετικά αυξημένο. Είναι χαρακτηριστικό πως η σύμβαση του Πολεμικού Ναυτικού με την ιδιωτική εταιρία κέτερινγκ προβλέπει 4,17 ευρώ ανά άτομο αντί 2,79 που δαπανούσε το ΠΝ προηγούμενα.

Εκτός αυτού εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά και για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των στρατιωτικών μονάδων, μέρος της οποίας είναι και η εξασφάλιση αυτάρκειας στην τροφοδοσία τους και την παρασκευή του φαγητού των στρατιωτών. Η ετοιμότητα αυτή σαφώς και δεν εξασφαλίζεται με την εξάρτηση από ιδιωτικές εταιρίες που ετοιμάζουν γεύματα αμφιβόλου ποιότητας σε χώρους μακριά από τα στρατόπεδα.

Στο πλαίσιο αυτό μόνο ως πρόκληση μπορούν να εκληφθούν οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Γ. Παπαντωνίου, ο οποίος σα να μη συνέβη τίποτα επανέλαβε την εμμονή της κυβέρνησης στον "εκσυγχρονισμό" του στρατεύματος, αναγγέλλοντας μάλιστα και γενίκευση του προγράμματος ανάθεσης σε ιδιωτικές εταιρίες της σίτισης των στρατιωτών στα κέντρα νεοσύλλεκτων.

Η προσπάθεια του υπουργού Εθνικής Αμυνας να αποδώσει την ιδιωτικοποίηση της σίτισης του στρατεύματος στη μείωση της στρατιωτικής θητείας, την οποία μονίμως επικαλείται η κυβέρνηση κάθε φορά που ανακύπτουν προβλήματα, δεν αποτελεί παρά προσπάθεια άμβλυνσης των αντιδράσεων που προκαλεί ο αναπροσανατολισμός των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν αποτελεί παρά προσπάθεια να δελεαστούν ο ελληνικός λαός και η νεολαία και να συγκατανεύσουν στον επικίνδυνο νέο ρόλο που θα κληθούν να παίξουν και οι ελληνικές ΕΔ, συμβάλλοντας στην ταχύτερη προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ