Σάββατο 2 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Διαφορετικές εκτιμήσεις...

Διγλωσσία εμφανίζουν στις δηλώσεις τους τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, σχετικά με το θέμα που προέκυψε με την ανάμειξη του ονόματος του προέδρου της Δημοκρατίας στη βρώμικη υπόθεση του παράνομου τζόγου. Συγχρόνως, μέσα στους κύκλους της ΝΔ, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι από το συγκεκριμένο γεγονός «ωφελημένο» βγαίνει το κυβερνών κόμμα, στην κόντρα του δικομματισμού.

Στην «ασύδοτη δράση εξωθεσμικών παράκεντρων» και σε «κέντρα διαπλοκής» αποδίδει η ηγεσία της ΝΔ την επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, διά στόματος του εκπροσώπου του κόμματος Θ. Ρουσόπουλου, που χτες παράλληλα ανέφερε ότι «δεν μπορεί να είναι θεσμικά τα κέντρα τα οποία κινούν τέτοιες διαδικασίες αθλιότητας, εναντίον του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Από την πλευρά του, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, δήλωσε ότι «η απάντηση σε ένα δημοσιογραφικό ρεπορτάζ δεν μπορεί να είναι η δαιμονολογία και η ύβρις, αλλά χρειάζεται μια ουσιαστική απάντηση, γιατί αυτό απαιτεί ο κανόνας της δημοκρατίας». Συγχρόνως, ο Κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Σκεφτείτε τι θα γινόταν, αν αυτό που συνέβη στην Ελλάδα συνέβαινε με τη βασίλισσα της Αγγλίας ή με τον πρόεδρο Μπους των Ηνωμένων Πολιτειών. Σκεφτείτε ποια θα ήταν η αντίδραση σε μια ώριμη δημοκρατία».

Η Ντ. Μπακογιάννη, στις δηλώσεις της είπε ότι «η τηλεοπτική μας δημοκρατία είναι στα σπάργανα», «δεν έχουμε», πρόσθεσε «ξεκαθαρίσει πού πρέπει να σταματάμε, πού είναι η δημοσιογραφική ανάλυση και πού είναι η σπίλωση». Παράλληλα, στο ίδιο μήκος κύματος, ο Πρ. Παυλόπουλος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν κανόνες, τους οποίους να εφαρμόζει το ραδιόφωνο, η τηλεόραση και ο δημοσιογράφος».

Πάντως ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Μ. Εβερτ, ο οποίος και συναντήθηκε χτες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δήλωσε, αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα ότι «αυτό το γεγονός μπορεί να ξεκινάει από μια πολύ μεγάλη ανοησία μέχρι το ενδεχόμενο να υποκρύπτονται αυτά τα παράπλευρα εξωθεσμικά κέντρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ