Σάββατο 2 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Ερωτηματικά για τους πραγματικούς στόχους

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφορικά με την προσπάθεια εμπλοκής του ονόματος του Προέδρου της Δημοκρατίας στις αποκαλύψεις για τον ηλεκτρονικό τζόγο

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε χτεσινή του ανακοίνωση, σημειώνει τα παρακάτω:

«Οι τελευταίες εξελίξεις, με τις αποκαλύψεις για τον ηλεκτρονικό τζόγο, και ιδιαίτερα η προσπάθεια εμπλοκής του Προέδρου της Δημοκρατίας, προκαλούν ερωτήματα και προβληματισμούς, για το ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι, ποιοι επωφελούνται, πώς θα αξιοποιηθούν στις πολιτικές διεργασίες και σχεδιασμούς που υπάρχουν έτσι και αλλιώς. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αποκαλύψεις αυτές εμφανίστηκαν με τη χρησιμοποίηση, ως ανάλογης προπαγανδιστικής επένδυσης, της επιχείρησης "καθαρά χέρια" στην Ιταλία, η οποία δρομολογήθηκε με στόχο τη μεταμφίεση ή αναπαλαίωση του πολιτικού σκηνικού. Ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα κίνητρα της εκστρατείας αποκαλύψεων, αυτές αξιοποιούνται, από κυβερνητικούς παράγοντες και όχι μόνο, για τον αποπροσανατολισμό του λαού, με στόχο, εκτός των άλλων, και την κοινωνική συναίνεση.

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι βεβαίως υπάρχει πολιτικό πρόβλημα σε σχέση με τον ηλεκτρονικό τζόγο. Το κύριο και βασικό είναι η αδειοδότηση, η νομιμοποίησή του, που οδηγεί σε τεχνητούς διαχωρισμούς ανάμεσα στο νόμιμο και παράνομο τζόγο, με τραγικές συνέπειες για τη νεολαία. Το κύριο και βασικό είναι το κλίμα σήψης και διαφθοράς που υπάρχει και δυναμώνει, και που δεν είναι καθόλου άσχετο με το γενικότερο πολιτικό κλίμα και τους ανταγωνισμούς επιχειρηματικών ομίλων στο έδαφος της απελευθέρωσης της αγοράς.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια δεν προξενεί εντύπωση ότι είναι δυνατό να αυτονομούνται μηχανισμοί χειραγώγησης, ή να αλλάζουν χέρια, προκειμένου να εξυπηρετήσουν διάφορα συμφέροντα.

Οι τελευταίες εξελίξεις διαδραματίζονται σε μια περίοδο που δυναμώνει περισσότερο η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα κατά των λαών, με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας, ενώ βρίσκονται στην επικαιρότητα τα θέματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, το Κυπριακό και, βεβαίως, η επιτάχυνση των αντιλαϊκών μέτρων που η κυβέρνηση προωθεί, με την αγαστή συμπαράταξη της ΝΔ.

Ο λαός δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί και επιτρέψει να αξιοποιηθούν σε βάρος του τα διάφορα σενάρια. Πρέπει, πιο μαζικά, αποφασιστικά και συντονισμένα, να αντιδράσει στην ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής, με κάθε τρόπο. Να συσπειρωθεί στα μέτωπα κατά του πολέμου, για το δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση, κατά των τρομονόμων και των άλλων μέτρων καταστολής, που η κυβέρνηση ετοιμάζει, να συμπαρασταθεί ενεργητικά στο δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ