Τρίτη 17 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Τουλάχιστον 70 νεκροί από τις πλημμύρες

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Τουρκία από τις πλημμύρες που σάρωσαν πόλεις σε επαρχίες της Μαύρης Θάλασσας την περασμένη βδομάδα, ενώ 47 ακόμη αγνοούνται.

Χείμαρροι νερού παρέσυραν δεκάδες αυτοκίνητα και σωρούς μπάζων στους δρόμους, κατέστρεψαν κτίρια και γέφυρες, έκλεισαν δρόμους και προκάλεσαν ζημιές σε υποδομές παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα περισσότερα θύματα είναι στην επαρχία Κασταμονή, άλλοι 9 στη Σινώπη και ένας στην Μπαρτίν, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτακτων Καταστάσεων (AFAD). Τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις πληγείσες περιοχές, ορισμένοι με τη βοήθεια ελικοπτέρων και πλεούμενων, ενώ ένα νοσοκομείο εκκενώθηκε, ανέφερε η AFAD.

  • Στο μεταξύ, πυροσβεστικό αεροσκάφος, που είχε ενοικιαστεί από τη Ρωσία, συνετρίβη το περασμένο Σάββατο στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου εξελίσσονται πυρκαγιές τις τελευταίες βδομάδες. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τα Αδανα και συνετρίβη την ώρα που πήγαινε να κάνει ρίψεις νερού σε πυρκαγιά στο Καχραμανμάρας. Και τα 8 μέλη του πληρώματος (πέντε Ρώσοι και τρεις Τούρκοι) είναι νεκροί.
Μήνυμα αλληλεγγύης του ΚΚΕ προς το ΚΚ Τουρκίας

Την αμέριστη αλληλεγγύη του ΚΚΕ στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της Τουρκίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες εκφράζει το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ με μήνυμά του προς το ΚΚ Τουρκίας, επισημαίνοντας τα εξής:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Παρακολουθούμε με λύπη και αγωνία τα δεκάδες θύματα, τους τραυματίες, τις τεράστιες υλικές ζημιές, το κατεστραμμένο βιος των λαϊκών ανθρώπων που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη χώρα σας.

Δεν είναι μοιραίο, τόσο στη χώρα σας όσο και στη δική μας όπως και σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είτε να πλημμυρίζουν είτε να καίγονται πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος από τα φυσικά φαινόμενα, σε αντίθεση με τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Είναι τεράστιες οι πολιτικές ευθύνες των εκάστοτε κυβερνήσεων, του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος που υπηρετούν, λειτουργώντας με βάση το κριτήριο "κόστος - όφελος", στηρίζοντας την κερδοφορία των ομίλων και θυσιάζοντας τις λαϊκές ανάγκες.

Παρακαλούμε μεταβιβάστε στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της χώρας σας τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την αμέριστη αλληλεγγύη μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες από τις πλημμύρες στην Κρήτη (2019-02-21 00:00:00.0)
Μήνυμα αλληλεγγύης στις γυναίκες της Τουρκίας (2013-06-19 00:00:00.0)
Να σταματήσουν να πληρώνουν φόρο αίματος οι εργαζόμενοι (2011-10-25 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στο λαό της Χιλής (2010-03-03 00:00:00.0)
Μήνυμα αλληλεγγύης στο ΚΚ Τουρκίας για τις πλημμύρες (2009-09-11 00:00:00.0)
Το ΠΑΜΕ στο πλευρό των σεισμόπληκτων (1999-08-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ