Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Συνεχείς συνεκπαιδεύσεις

Συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) με τη γερμανική φρεγάτα «FGS BAYERN», στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης, πραγματοποίησε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας, η φρεγάτα «Υδρα» την Τρίτη 17/8, με αντικείμενα «σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας περιοχής», επικοινωνιών και ελιγμών.

Στην ίδια περιοχή, με επίκεντρο τη βάση της Σούδας, την περασμένη βδομάδα, πραγματοποιήθηκε Επιχειρησιακή Εκπαίδευση με την ονομασία «GRC EGY T15», μεταξύ μαχητικών αεροσκαφών Ελλάδας και Αιγύπτου.

Η εκπαίδευση έλαβε χώρα στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές τον περασμένο Απρίλη, για την «προβολή ισχύος» και ευρωατλαντικής κοπής «σταθερότητας» στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου.

Στην άσκηση, που πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις και περιλάμβανε εκπαίδευση στην εναέρια μάχη 4 εναντίον 6 μαχητικών, η Ελλάδα συμμετείχε με 4 αεροσκάφη «F-16» και 1 αεροσκάφος Αερομεταφερόμενου Συστήματος Εγκαιρης Προειδοποίησης & Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) ενώ η Αίγυπτος με 4 αεροσκάφη «F-16» BLK 52, 2 αεροσκάφη «RAFALE» και 1 αεροσκάφος E-2C, τα οποία αξιοποίησαν για τις ανάγκες της άσκησης την 115 Πτέρυγα Μάχης στο αεροδρόμιο της Σούδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ