Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Προβληματισμός» για τους ξεριζωμένους από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στις οποίες συμμετέχει

ΚΚΕ: Η υποκρισία δεν κρύβει τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που συμμετείχαν ενεργά στην επέμβαση

Το νέο κύμα προσφύγων από το Αφγανιστάν, θυμάτων των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στους οποίους η κυβέρνηση είναι μπλεγμένη ως το λαιμό, βρέθηκε στο επίκεντρο του «προβληματισμού» του χτεσινού ΚΥΣΕΑ, με τις διαρροές να σημειώνουν ότι «οι ελληνικές αρχές βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση τόσο στα χερσαία όσο και στα θαλάσσια σύνορα για την αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα».

Η συνεδρίαση έγινε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, και συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Εξωτερικών, Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη, όπως επίσης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Σπάζοντας τα κοντέρ της υποκρισίας, η κυβερνητική ανακοίνωση σημειώνει ότι στο ΚΥΣΕΑ «συζητήθηκε ο σχεδιασμός τόσο σε ευρωπαϊκό και σε διμερές, όσο και σε εθνικό επίπεδο για την ανάγκη προστασίας των συνόρων και την αποφυγή μιας νέας ανθρωπιστικής κρίσης», την ώρα που οι ελληνικές κυβερνήσεις από την επέμβαση το 2001 στήριξαν την εμπλοκή της χώρας μας και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Αφγανιστάν και εφαρμόζουν την πολιτική της ΕΕ εντείνοντας την καταστολή στα σύνορα, εγκλωβίζοντας πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά.

Επίσης, στην ανακοίνωση της κυβέρνησης αναφέρεται πως «προτεραιότητα παραμένει ο συντονισμός για τον ασφαλή απεγκλωβισμό και την επιστροφή από το Αφγανιστάν προσώπων και των οικογενειών τους που συνεργάστηκαν με τις ελληνικές δυνάμεις».

Το ΚΚΕ

Σε σχόλιό του για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ σχετικά με την κατάσταση στο Αφγανιστάν το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα για το χάος που επικρατεί στην Καμπούλ δεν μπορεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που υπηρέτησαν και υπηρετούν τους επιθετικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ και που εδώ και 20 χρόνια συμμετείχαν ενεργά στην επέμβαση στο Αφγανιστάν, με στρατιωτικά μέσα και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, οφείλουν επιτέλους να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για το πόσα δισ. ευρώ έχει πληρώσει από την τσέπη του γι' αυτήν την ιμπεριαλιστική επέμβαση, που, όπως και ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ομολόγησε, "δεν έγινε για τη δημοκρατία" στο Αφγανιστάν.

Οσο για την ανησυχία τους για το νέο προσφυγικό κύμα, είναι ήδη γνωστό ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να διαθέσει 175 εκατομμύρια ευρώ για να μετατρέψει τα νησιά της χώρας μας σε "φυλακές" της ΕΕ για τον εγκλωβισμό κατατρεγμένων ανθρώπων που παλεύουν για τη ζωή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ