Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Καταγγέλλει τον συνεχιζόμενο «επικοινωνιακό» πόλεμο από τις ΗΠΑ

Τη συστηματική επιχείρηση παραπληροφόρησης και συκοφάντησης από τις ΗΠΑ κατά της Κούβας αναδεικνύει ξανά ο Κουβανός υπουργός Εξωτερικών, Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια. Με αναρτήσεις του στο Τwitter καταγράφει τις ενέργειες «μη συμβατικού πολέμου» των ΗΠΑ το τελευταίο τρίμηνο, με τη χρησιμοποίηση στημένων λογαριασμών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ιστοσελίδες, με τους λεγόμενους «influencers» και ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τους μηχανισμούς της CIA και τα διάφορα παραμάγαζά της όπως η USAID, με σκοπό να δημιουργήσουν συνθήκες χάους και αποσταθεροποίησης στο νησί.

Ο Κουβανός ΥΠΕΞ κάνει μια εκτενή αναφορά στα γεγονότα που εκτυλίσσονται από τον Ιούνη μέχρι σήμερα, με προβοκάτσιες και καμπάνιες ενορχηστρωμένες από τις ΗΠΑ και το Μαϊάμι με το σύνθημα «Σώστε την Κούβα», τις ταυτόχρονες βίαιες «διαμαρτυρίες» στις 11 Ιούλη σε διάφορες πόλεις της Κούβας που καλούσαν σε ανατροπή της κυβέρνησης και «ανθρωπιστική επέμβαση» των ΗΠΑ, στο πώς εξακολουθούν διάφορα διεθνή δίκτυα να κάνουν λόγο για δήθεν «εξαφανισμένους συλληφθέντες διαδηλωτές», όταν όλοι οι συλληφθέντες για βιαιοπραγίες ακολουθούν ό,τι προβλέπει το νομικό και δικαστικό σύστημα της χώρας.

Επίσης, ο ΥΠΕΞ της Κούβας δίνει έμφαση στην καταγγελία που ανέδειξαν δημοσιογράφοι του αμερικανικού διαδικτυακού μέσου «Mint Press News» στις 25 Αυγούστου. Σύμφωνα με την έρευνά τους, η CIA έχει δημιουργήσει και χρηματοδοτεί την εταιρεία «Creative Associates International», που εμφανίζεται ως ΜΚΟ, η οποία εφαρμόζει την τακτική του «μη συμβατικού πολέμου» κατά της Κούβας με κυβερνοεπιθέσεις σε κρατικά δίκτυα και υπηρεσίες, με δημιουργία μέσων κοινωνικής δικτύωσης (όπως το παλιότερο «Zunzuneo», γνωστό για τον υπονομευτικό του ρόλο κατά της Κούβας), με στήριξη της λεγόμενης «ανεξάρτητης χιπ χοπ» μουσικής στο νησί κ.ά. Η εταιρεία αυτή φέρεται να έχει εκατοντάδες υπαλλήλους σε τουλάχιστον 85 χώρες, να έχει χρηματοδοτηθεί τα τελευταία 20 χρόνια με πάνω από 1,9 δισ. δολάρια, κυρίως από την USAID, ενώ με το πρόσχημα της «ανθρωπιστικής πολιτιστικής προσφοράς» δρα σε όλο τον κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ