Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΕΞ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ
Στο επίκεντρο οι τουρκικές επενδύσεις

«Καλωσορίζω το αυξανόμενο ενδιαφέρον της Τουρκίας να επενδύσει στη σερβική οικονομία, όπως και την υλοποίηση μιας σειράς επενδύσεων σε λιγότερο ανεπτυγμένα τμήματα της Σερβίας», δήλωσε ο Σέρβος Πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, υποδεχόμενος χτες στο Βελιγράδι τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με τουρκικά και βαλκανικά ΜΜΕ, ο Βούτσιτς εξέφρασε ικανοποίηση για το επίπεδο στο οποίο έχουν φτάσει οι τουρκο-σερβικές σχέσεις, αναφέροντας ότι τις χαρακτηρίζουν εντατικός διάλογος, αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμός.

Από τη μεριά του ο Τσαβούσογλου ξεχώρισε στις δηλώσεις του πόσο «γοργά αυξάνεται ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Τουρκίας και Σερβίας», ενώ σε συνάντησή του με την πρωθυπουργό της χώρας, Αννα Μπρνάμπιτς, είπε ότι «συζητήσαμε τις σχέσεις μας με όλες τις διαστάσεις τους. Μεταφέραμε τις προσμονές των ανθρώπων μας που κάνουν επενδύσεις στη Σερβία».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε συναντήσεις και με Τούρκους επιχειρηματίες στη βαλκανική χώρα, ενώ αναμενόταν να παραστεί και στα εγκαίνια του τουρκικού προξενείου στην πόλη Νόβι Παζάρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ