Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Βάναυση καταστολή εναντίον μεταναστών

Τη βάρβαρη καταστολή ενάντια σε μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν στις ΗΠΑ συνεχίζει η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Μεξικού του Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα διαδοχικά καραβάνια εκατοντάδων μεταναστών από την Κεντρική Αμερική και την Αϊτή, με πολλές γυναίκες και παιδιά, δέχθηκαν επίθεση από την εθνοφυλακή και τον στρατό στη νότια επαρχία Τσιάπας. Πολλοί συνελήφθησαν για να επιστραφούν στη Γουατεμάλα, από όπου ξεκίνησαν, ενώ εκατοντάδες άλλοι διέφυγαν και κρύφτηκαν.

Τον γύρο του κόσμου κάνουν εικόνες με αστυνομικούς και υπάλληλους του «Ινστιτούτου Μετανάστευσης» να χτυπούν βάναυσα μετανάστες. Μετά την κατακραυγή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ωστόσο η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσει να εμποδίζει τη διέλευση μεταναστών.

Το Μεξικό έχει αναπτύξει πάνω από 27.500 μέλη των ένοπλων δυνάμεών του στα βόρεια και στα νότια σύνορά του για να εμποδίσει τα μεταναστευτικά κύματα, βάσει της συμφωνίας που έχει υπογράψει ο Ομπραδόρ με τον προηγούμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που βρίσκεται σε ισχύ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ