Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΕΛΦΑΣΤ.-- Με άρση της στήριξης στην κυβέρνηση Τζόνσον απείλησε χτες το φιλοβρετανικό «ενωτικό» κόμμα DUP της Βόρειας Ιρλανδίας. Το DUP απαίτησε την άρση των περισσότερων νέων εμπορικών φραγμών μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Ιρλανδίας (που είναι τμήμα του), οι οποίοι προβλέπονται στο σχετικό Πρωτόκολλο που υπέγραψαν τον Δεκέμβρη του 2020 η ΕΕ και η Βρετανία, για να προχωρήσει το Brexit χωρίς την επαναφορά «σκληρών συνόρων» μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας (μέλος της ΕΕ) και της Βόρειας Ιρλανδίας. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μ. Σέφκοβιτς, επισκεπτόμενος χτες την Ιρλανδία, επανέλαβε πως το επίμαχο Πρωτόκολλο μπορεί να βελτιωθεί, αλλά όχι να ακυρωθεί και να ξαναρχίσει νέα διαπραγμάτευση.

ΡΙΑΝΤ.-- Η Εποπτική Αρχή κατά της Διαφθοράς στη Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε χτες πως προσήγαγε 748 υπόπτους για διαφθορά από τις αρχές Αυγούστου έως τις 8 Σεπτέμβρη. Από τις προσαγωγές, οι 282 περιπτώσεις έγιναν συλλήψεις για δωροδοκία, κατάχρηση εξουσίας και πλαστογραφία. Προχτές ο βασιλιάς Σαλμάν είχε αποπέμψει τον υπεύθυνο ασφαλείας για παρόμοιες κατηγορίες.

ΑΜΜΑΝ.-- Ιορδανικό δικαστήριο επικύρωσε χτες την καταδίκη δύο πρώην ανώτερων αξιωματούχων που σχετίζονται με την απόπειρα ανατροπής του βασιλιά Αμπντάλα Β' από τον ετεροθαλή αδελφό του την περασμένη άνοιξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ