Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
Ταπείνωση η νοσηλεία στο ράντζο

Επίκαιρη Ερώτηση του Π. Κοσιώνη για τις συνθήκες νοσηλείας και εργασίας στον Ευαγγελισμό

Σε κάθε εφημερία«φρακάρουν» οι διάδρομοι του Ευαγγελισμού
Σε κάθε εφημερία«φρακάρουν» οι διάδρομοι του Ευαγγελισμού
Την ταπείνωση της νοσηλείας σε ράντζα στους διαδρόμους του Ευαγγελισμού, καθώς και τις εργασιακές συνθήκες που οδηγούν το προσωπικό σε απόγνωση στιγματίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες για τον υπουργό Υγείας Αλ. Παπαδόπουλο.

«Οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού προχωρούν σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τη λύση των χρόνιων και οξυμένων προβλημάτων του νοσοκομείου» επισημαίνει ο βουλευτής και σημειώνει:

  • Η έλλειψη προσωπικού έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις. Οι κενές οργανικές θέσεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό ανέρχονται στις 1.288. Οι ελλείψεις αυτές, σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της δουλιάς, έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους σε απόγνωση. Και στον εξοπλισμό υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις, γεγονός που χειροτερεύει την κατάσταση.
  • Οι απλήρωτες υπερωρίες - νυχτερινά - δεδουλευμένες αργίες από το Νοέμβρη του 2001 και το χρέος ύψους 200 εκατ. δρχ. που οφείλει το υπουργείο Υγείας στον Ευαγγελισμό από περσινές υπερωρίες. Επιπλέον για το 2002 δεν έχει εξασφαλιστεί κανένα σχετικό κονδύλι, ενώ οι αυξήσεις της τάξης του 2,5% από τον κρατικό προϋπολογισμό και το πενιχρό νοσοκομειακό επίδομα δεν καλύπτουν ούτε τις ανάγκες των εργαζομένων ούτε πληρώνουν την εργασία τους.

«Η λειτουργία των ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων, τα οποία θεωρούνται από την κυβέρνηση σαν πανάκεια και που στην ουσία προωθούν την εμπορευματοποίηση της Υγείας, βρίσκει κάθετα αντίθετους τους εργαζόμενους και δε δίνει λύση στα παραπάνω οξυμένα προβλήματα» τονίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ και επισημαίνει ότι κατά τις τρεις τελευταίες γενικές εφημερίες του νοσοκομείου οι ασθενείς που νοσηλεύονταν σε ράντζα ήταν 165, 107 και 190 αντίστοιχα.

Καταλήγοντας ο Π. Κοσιώνης ερωτά τον υπουργό Υγείας Αλ. Παπαδόπουλο τι συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει για τη λύση των οξυμένων προβλημάτων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Πορεία την Παρασκευή

Με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού» θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή (8.2.2002) τρίωρη στάση εργασίας (8-11 π.μ).

Στη διάρκεια της στάσης θα κάνουν πορεία στα γραφεία του Α` Περιφερειακού Συστήματος Υγείας Αττικής, στην οποία καλούν και τους υγειονομικούς των υπολοίπων νοσοκομείων που υπάγονται το ίδιο ΠεΣΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ