Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΕΟ
Εμπαίζονται ασύστολα

Κάλεσμα από το ΠΑΜΕ για έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται ο αγώνας των συμβασιούχων του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας, όπως και αυτός συνολικά των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε διάφορες υπηρεσίες, μετά την απόφαση του νομικού συμβουλίου του κράτους, που παραπέμπει σε λύση από την κυβέρνηση και τις προσπάθειες της τελευταίας να κρατήσει προεκλογικά όμηρους τους συμβασιούχους.

Χτες το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο κάλεσε με ανακοίνωσή του συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργαζόμενους, να εκφράσουν έμπρακτα την ταξική αλληλεγγύη τους, στους «αγωνιζόμενους συναδέλφους του ΤΕΟ». Το ΠΑΜΕ απαιτεί να πάψει ο εμπαιγμός και τα «ήξεις, αφήξεις», των κυβερνώντων προς τους εργαζόμενους και να «προχωρήσει η κυβέρνηση σε νομοθετική ρύθμιση, που να ικανοποιεί το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων στα ΤΕΟ για πλήρη, σταθερή και μόνιμη εργασία. Τέλος, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει, για άλλη μια φορά, τη συμπαράστασή του στα αιτήματα και τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων συμβασιούχων του ΤΕΟ, με στόχο «να σταματήσει το αίσχος της ανασφάλειας και της ομηρίας που για αρκετά χρόνια τους κρατά η κυβερνητική πολιτική».

Για τους ίδιους τους συμβασιούχους το «σίριαλ» του εμπαιγμού τους από την κυβέρνηση συνεχίζεται. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι σέρνονται στα δικαστήρια της Ευελπίδων μετά από εξώδικο της διοίκησης του «ΤΕΟ Ανώνυμη Εταιρεία», που ζητά να κηρυχτεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική και να απαγορευτεί «στο μέλλον νέα απεργία με τα ίδια αιτήματα, ίδιους σκοπούς και με την ίδια μορφή και προϋποθέσεις». Ζητά, μάλιστα να επιβληθεί και προσωπική κράτηση μέχρι ενός έτους και χρηματική ποινή μέχρι 1.000.000 δρχ. στον εκπρόσωπο του σωματείου Δ. Γούσιο, σε περίπτωση παράβασης της απόφασης του δικαστηρίου.

Στη χτεσινή συνάντηση εκπροσώπων των συμβασιούχων με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Γ. Νικητίδη, αυτός στο αίτημα για νομοθετική ρύθμιση επανέλαβε τα περί ειδικής προκήρυξης για νέες προσλήψεις, που θα είναι διατυπωμένη έτσι ώστε να προσληφθούν αυτοί που τώρα απολύονται. Πρόκειται για ωμή κοροϊδία που απορρίφθηκε αμέσως από τους εργαζόμενους που ζητούν ευθέως μονιμοποίηση. Από τη συνάντηση έγινε επίσης καθαρό ότι αν και όποτε υπάρξει η όποια κυβερνητική ρύθμιση θα αφορά μια μικρή μερίδα από το σύνολο των πολλών χιλιάδων συμβασιούχων. Γεγονός που απαντήθηκε χτες το απόγευμα από την επιτροπή συμβασιούχων των ΟΤΑ, οι οποίοι ανακοίνωσαν στους συμβασιούχους του ΤΕΟ ότι θα προχωρήσουν μαζί τους σε κοινούς αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ