Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ «ΣΙΣΕΡ ΠΑΛΚΟ»
Τις απομονώνουν για να τις πετσοκόψουν

Για μία ακόμα φορά οι εργαζόμενες της ΣΙΣΕΡ ΠΑΛΚΟ βρέθηκαν χτες στο δρόμο και έξω από το αστυνομοφρουρούμενο υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας να σταματήσει το μπαράζ των απολύσεων που έχει ξεκινήσει η πολυεθνική στα πλαίσια μεταφοράς της παραγωγής της στη Βουλγαρία. Την ίδια στιγμή όμως, όπως διαφαίνεται, διάφορα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΝ παίζουν άσχημο παιχνίδι στις πλάτες των εργαζομένων. Αυτό καθώς, αν και έχουν μείνει πλέον λιγότερες από 600 εργαζόμενες στην επιχείρηση μετά και τις 8 τελευταίες απολύσεις, η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου (ΣΥΝ) συνεχίζει να απαντάει με κινητοποιήσεις που δεν είναι τίποτα άλλο από «τουφεκιά στον αέρα». Δεδομένης της ανακοίνωσης της επιχείρησης ότι έτσι κι αλλιώς μέχρι τέλος του χρόνου θα απολύσει 300 εργαζόμενες η πλειοψηφία της διοίκησης αποφάσισε απλώς μία ώρα στάση εργασίας και αυτή πέντε μέρες μετά τις νέες απολύσεις. Παράλληλα, και όχι τυχαία έχουν αποκόψει τους εργαζόμενους από κάθε επαφή με τον υπόλοιπο κλάδο, αρνούμενοι οποιαδήποτε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας και το Συνδικάτο της Αθήνας.

Οι ίδιες οι εργαζόμενες όμως απέδειξαν έμπρακτα έξω από το υπουργείο Εργασίας, τη θέλησή τους αγωνιστικά να παλέψουν για να μην είναι οι επόμενες που θα βρεθούν στην ανεργία. Φωνάζοντας «Θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία» απαίτησαν να μην πεταχτούν στο δρόμο μετά από χρόνια στυγνής εκμετάλλευσής τους.

Την ίδια ώρα, αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του ΣΥΝ από ΕΚΑ, ΓΣΕΕ, σωματείο και τον βουλευτή του ΣΥΝ Π. Λαφαζάνη περιφερόταν στα γραφεία του υπουργείου, προσπαθώντας να συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου, η οποία εκείνη την ώρα...«έκοβε πίτα». Τελικά, το μόνο που απέσπασαν ήταν δέσμευση από διάφορους διευθυντές και γραμματείς του υπουργείου ότι θα κανονιστεί τριμερής συνάντηση την επόμενη εβδομάδα. Βέβαια, να υπενθυμίσουμε ότι στην τελευταία τριμερή συνάντηση που είχε γίνει, η μοναδική παρέμβαση του υπουργείου ήταν να «παρακαλάει» τους εκπροσώπους της πολυεθνικής να δεχτούν να επιδοτήσει τους εργαζόμενους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ