Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Απειλούνται από τις ιδιωτικοποιήσεις

Σε κοινή δράση με το ΚΚΕ, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, κάλεσε τους εργαζόμενους η Λ. Κανέλλη στη χτεσινή περιοδεία της στο Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων

Σε δύο συγκεντρώσεις μίλησε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη στη διάρκεια της περιοδείας της στο Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων (ΕΙΑΑ). Στο ΕΙΑΑ φιλοξενείται το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι» μετά τον καταστροφικό σεισμό, ενώ δίπλα στεγάζεται το Ειδικό Σχολείο.

Το ΕΙΑΑ και τα τμήματα του Νοσοκομείου των «Αγίων Αναργύρων» λειτούργησαν με «προσωπικό ασφαλείας» καθώς το σύνολο των εργαζομένων συμμετείχε στη συγκέντρωση που μίλησε η Λ. Κανέλλη. Πλήθος τα ερωτήματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι: Για το Ασφαλιστικό, αν μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα ό,τι συνέβη στην Αργεντινή ή για την κάμψη του συνδικαλιστικού κινήματος.

Απειλούνται θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, όπως η Υγεία, η Πρόνοια και η Κοινωνική Ασφάλιση από τις επιχειρούμενες ιδιωτικοποιήσεις υπογράμμισε η Λ. Κανέλλη. Εφερε ως παράδειγμα την υπό έκδοση Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη θεσμοθέτηση της ιδιωτικής ασφάλισης με την καθιέρωση των Συμπληρωματικών Επαγγελματικών Συντάξεων - μια πρόταση που δημοσιοποίησε προχτές η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας. Η Λιάνα Κανέλλη τόνισε την ανάγκη ενός ευρύτερου μετώπου πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και κάλεσε τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα απ' τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, να δράσουν μαζί με το ΚΚΕ ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Στη συγκέντρωση που έγινε στο Ειδικό Σχολείο οι δάσκαλοι αναφέρθηκαν στην έλλειψη οδηγών για τα παιδιά. Αυτή τη στιγμή υπηρετούν 14, οι οποίοι είναι συμβασιούχοι. Επίσης, ο διορισμός των αναπληρωτών δασκάλων γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση, γι' αυτό και ζήτησαν να είναι μόνιμοι τόσο οι δάσκαλοι όσο και οι οδηγοί.

Ιδιαίτερες ανησυχίες εξέφρασαν τα παιδιά που φοιτούν στο Ειδικό Σχολείο αλλά μένουν σε μονάδες του ΠΙΚΠΑ. Υπογράμμισαν ότι με τη συρρίκνωση που επιχειρείται στην Πρόνοια φοβούνται μήπως μείνουν στο δρόμο.

Η Λ. Κανέλλη συναντήθηκε με την Φ. Σακελλαρίδου, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΙΑΑ. Η Φ. Σακελλαρίδου υπογράμμισε την ανάγκη να αναπτυχθεί το Ιδρυμα.

Το ΕΙΑΑ είναι το μοναδικό Ιδρυμα στην Ελλάδα με δημόσιο χαρακτήρα στον τομέα της αποκατάστασης ατόμων με κινητικές αναπηρίες. Οι δύο κλινικές του ΕΙΑΑ - 65 και 64 κλινών - λειτουργούν στα πλαίσια του δημόσιου συστήματος Υγείας, ενώ τα εξωτερικά ιατρεία επισκέφτηκαν 4.000 άτομα το 2000.

Πάντως οι επιστημονικοί και συνδικαλιστικοί φορείς με κοινό υπόμνημά τους προς τον υπουργό Υγείας Αλ. Παπαδόπουλο ζήτησαν την υπαγωγή του στον τομέα της Υγείας και όχι της Πρόνοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ