Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ
Αυλαία με τη νεολαία

ΠΟΡΤΟ ΑΛΕΓΚΡΕ.--

«Εχουμε κουραστεί από τη λογική της μιας και μοναδικής σκέψης, βοηθάμε στο θάνατο μιας ηπείρου, της Αφρικής, χωρίς να αντιδρούμε», κατήγγειλε ο εκπρόσωπος των νέων κατά την έναρξη της τελετής λήξης του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ ενώπιον χιλιάδων διαδηλωτών και πρόσθεσε, «αρνούμαστε τη λευκή εξουσία του Νταβός, του ΔΝΤ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ απέναντι στην ποικιλομορφία. Εμείς είμαστε η πολυφωνία του Νότου και του Βορρά!».

«Ενας άλλος κόσμος είναι δυνατός αν τον θέλουμε», φώναξαν εν κατακλείδι και οι πολλές χιλιάδες των διαδηλωτών στην αίθουσα του Καθολικού Πανεπιστημίου του Πόρτο Αλέγκρε, όπου διεξάγονταν οι συναντήσεις του Κοινωνικού Φόρουμ εδώ και έξι ημέρες. Ενας μύθος για τη δικαιοσύνη από το στόμα του τιμηθέντος με Νόμπελ Λογοτεχνίας, Πορτογάλου Ζοζέ Σαραμάγκου επισφράγισε τις ομιλίες στο Κοινωνικό Φόρουμ κυρίως αυτοχθόνων, Αφρικανών και παιδιών των δρόμων με την ελπίδα να δοθεί τέλος στον κοινωνικό αποκλεισμό και τον πόλεμο.

Χιλιάδες άτομα πιασμένα χέρι - χέρι σχημάτισαν λίγο αργότερα έναν τεράστιο κύκλο, κλείνοντας τις εργασίες του Δεύτερου Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ του Πόρτο Αλέγκρε για την οικοδόμηση «ενός άλλου κόσμου», στις οποίες μετείχαν 51.100 άτομα από 131 χώρες, μεταξύ των οποίων 15.230 μέλη αντιπροσωπειών και 11.600 νέοι από 52 χώρες, όπως και 4.909 οργανώσεις, δηλαδή ο τριπλάσιος αριθμός από πέρυσι, όπου για πρώτη φορά άνοιξε τις πύλες του το Φόρουμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ