Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Ρίτσαρντ Πέρλε: Στόχος του Μπους το Ιράκ

Αλλος ένας Αμερικανός επίσημος επιβεβαιώνει ότι ο προσεχής στόχος επίθεσης των ΗΠΑ θα είναι το Ιράκ. Η γερμανική έκδοση της «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς Ντόιτσλαντ» δημοσιεύει δήλωση του Ρίτσαρντ Πέρλε, ενός από τους σημαντικούς συμβούλους του υπουργού Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, ότι ο λόγος του προέδρου Μπους «κατέστησε σαφές ότι σκοπεύουμε να αλλάξουμε τις σχέσεις εξουσίας στη Βαγδάτη. Νομίζω ότι δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να κάνει ο Σαντάμ Χουσεΐν για να μας πείσει ότι από το Ιράκ δεν πηγάζει πια κίνδυνος». Σύμφωνα με τη γνώμη του Πέρλε ο Μπους με το λόγο του πήρε «πολύ σαφή πορεία» με κατεύθυνση τον πόλεμο κατά του Ιράκ.

Ο Πέρλε πήρε μέρος στη «διάσκεψη ασφάλειας» του ΝΑΤΟ στο Μόναχο, όπου έκανε τη δήλωση αυτή στην εφημερίδα, προσθέτοντας ότι ο πόλεμος κατά του Ιράκ θα μπορούσε να διεξαχθεί κατά το πρότυπο του Αφγανιστάν με μαζικές αεροπορικές επιθέσεις, ειδικές αμερικανικές μονάδες εδάφους και συνεργασία ιρακινών αντιπολιτευτικών ομάδων.

Η «Νόιες Ντόιτσλαντ» (5/2) αναφέρεται σε επιστολή του Τούρκου πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετσεβίτ, στην οποία συνιστά στον Σαντάμ Χουσεΐν επειγόντως να επιτρέψει πάλι στους ελεγκτές του ΟΗΕ να μπουν στο Ιράκ. Το Ιράκ, γράφει ο Ετσεβίτ, «αντιμετωπίζει νέο μεγάλο κίνδυνο».


Θανάσης ΒΟΡΕΙΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ