Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
SUPER LEAGUE 2
Απόφαση για σέντρα στις 10 Οκτώβρη

Υπό τη σκιά σημαντικών ζητημάτων που εκκρεμούν ακόμη, τα μέλη της Λίγκας της β' κατηγορίας οριστικοποίησαν σε χτεσινό ΔΣ τη 10η Οκτώβρη ως ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος. Την ίδια στιγμή ωστόσο για τη διοργανώτρια Λίγκα παραμένουν ανοιχτά ζητήματα, όπως το τηλεοπτικό συμβόλαιο, με τις πληροφορίες να θέλουν τους διοικούντες σε άμεση συνάντηση με την ΕΡΤ προκειμένου να αποτελέσει την τηλεοπτική στέγη του πρωταθλήματος. Ανοιχτό είναι και το θέμα των συμμετοχών αφού η Ρόδος απέστειλε χτες στο ΔΣ την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου με την οποία «διατάσσει» τη συμμετοχή της ΠΑΕ Ρόδου στην κλήρωση του πρωταθλήματος. Σημειώνεται πως οι Ροδίτες προσέφυγαν στο Εφετείο μετά τη μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Παράλληλα, στο ΔΣ της SL2 αποφασίστηκε να προστεθεί στις ομάδες της κατηγορίας ο Ασπρόπυργος ως αντικαταστάτης του Πανιωνίου (που δεν έλαβε πιστοποιητικό), εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις. Στην περίπτωση αυτή οι ομάδες που θα μετάσχουν στην κατηγορία θα είναι τελικά 32.

Οσον αφορά το σύστημα διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος αποφασίστηκε να μην υπάρξουν πλέι οφ και πλέι άουτ. Αντίθετα, για τον τίτλο και τις θέσεις ανόδου οι δύο πρωταθλητές των ομίλων θα παίξουν μπαράζ με τον νικητή να παίρνει την απευθείας άνοδο στην SL1 και τον χαμένο να αγωνίζεται σε μπαράζ με τον 13ο της πρώτης κατηγορίας (βάσει και των όσων ορίζει ο κανονισμός). Ενώ οι τέσσερις τελευταίοι κάθε ομίλου θα υποβιβαστούν απευθείας.

Οσον αφορά τη συμμετοχή των δεύτερων ομάδων των ΠΑΕ της Super League 1 κατόπιν κλήρωσης ο Ολυμπιακός Β' θα είναι στον βόρειο όμιλο αυτή τη σεζόν, ενώ την επόμενη θα είναι ο Παναθηναϊκός Β' και τη σεζόν 2023 - 24 θα είναι η ΑΕΚ Β'.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ