Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
Δεύτερη φωτιά στην ίδια περιοχή σε δύο μέρες

Πυρκαγιά ξέσπασε προχτές γύρω στις 11 μ.μ. σε δάσος στη Νέα Μάκρη Αττικής, με τις φλόγες γρήγορα να πλησιάζουν και σε κατοικημένη περιοχή. Η φωτιά έκαιγε στην περιοχή ανάμεσα στο μοναστήρι του Αγ. Εφραίμ και το Λιβίσι με κατεύθυνση προς Αγία Μαρίνα και τέθηκε υπό έλεγχο στις 3 τα ξημερώματα. Επιτόπου βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Ρεμπάπη, Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Μεσογείων και Λαυρεωτικής του ΚΚΕ, τον δημοτικό σύμβουλο Μαραθώνα Ν. Στεφανίδη και τον Κώστα Τσακμακίδη, σύμβουλο της ΔΕ Ν. Μάκρης, εκλεγμένους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», βοηθώντας στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Η φωτιά είχε δύο αρχικές εστίες, κάτι που δείχνει εμπρησμό, ενώ και πριν από δυο μέρες είχε εκδηλωθεί φωτιά στην ίδια περιοχή και υπάρχουν καταγγελίες κατοίκων ότι άκουγαν εκρήξεις, πιθανόν από γκαζάκια. Ο δήμος Μαραθώνα με ανακοίνωσή του είχε ζητήσει την εκκένωση των περιοχών και οι κάτοικοι κατευθύνθηκαν προς την πλατεία και την παραλία. Κατά τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κόκκαλη, με μια πρώτη εκτίμηση, έχουν καεί 2 σπίτια και κάποια έχουν υποστεί ζημιές. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καεί ένα εγκαταλειμμένο σπίτι, ενώ 2 αποθήκες έχουν υποστεί ζημιές.

Φωτιά σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή της Καρύστου στην Εύβοια εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης. Η φωτιά ξεκίνησε κοντά στο χωριό Θύμη και τους μικρούς οικισμούς Βρέστηδες και Πρηνιά. Αρχικά στην κατάσβεση επιχείρησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Καρύστου και εθελοντές της περιοχής, ενώ στη συνέχεια υπήρξε ενίσχυση από Χαλκίδα και Αλιβέρι.

Επίσης, φωτιά εκδηλώθηκε χτες το απόγευμα σε δασική έκταση στα Καλύβια Μεγαλόπολης στην Αρκαδία έχοντας κατεύθυνση προς το χωριό Φαλασία. Στον τόπο επιχειρούσαν 85 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη. Οι κάτοικοι του χωριού Λεοντάρι, μάλιστα, έλαβαν μήνυμα από το 112 να παραμείνουν σε εγρήγορση για κάθε ενδεχόμενο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ