Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Να υλοποιηθούν άμεσα τα μέτρα ουσιαστικής στήριξης και αποκατάστασης

Συγκροτήθηκε Επιτροπή Σεισμόπληκτων για την οργάνωση του αγώνα, κόντρα στην κοροϊδία της κυβέρνησης

Από τη συνάντηση των σεισμόπληκτων του Μεσοχωρίου
Από τη συνάντηση των σεισμόπληκτων του Μεσοχωρίου
Τη δημιουργία Επιτροπής Σεισμόπληκτων αποφάσισαν την προηγούμενη βδομάδα οι κάτοικοι του Μεσοχωρίου Ελασσόνας, οι οποίοι συμμετείχαν στη σύσκεψη που διοργανώθηκε στο χώρο με τους οικίσκους, όπου διαμένουν περίπου 30 οικογένειες.

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία έρχεται να μετατρέψει την αγανάκτηση και το θυμό σε συλλογική δράση για τη διεκδίκηση αιτημάτων που απαντούν στις ανάγκες των σεισμόπληκτων, καθώς, όπως αναδείχθηκε, έχουν γίνει ελάχιστα για τη στήριξη των πληγέντων: Οχι ασφαλή στέγαση, επιδότηση ενοικίου και αποζημιώσεις στο 100%, αλλά ακόμη και τα 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες δίνονται με το σταγονόμετρο. Την ίδια ώρα μεγαλώνει η αγωνία για το πότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επισκευής και ανέγερσης των νέων σπιτιών.

Οι σεισμόπληκτοι, αφού συζήτησαν για το πλαίσιο των αιτημάτων τους, αποφάσισαν να ζητήσουν συνάντηση με τον δήμαρχο Ελασσόνας την Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη και ώρα 3 μ.μ στο δημαρχείο.

Μέσα από τη σύσκεψη διαμορφώθηκε πλαίσιο αιτημάτων, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τα εξής:

-- Αμεση κατεδάφιση των κόκκινων κτισμάτων και μεταφορά των μπάζων με έξοδα του κράτους και χωρίς καμία επιβάρυνση των σεισμόπληκτων.

-- Καμία χρέωση των σεισμόπληκτων κατοίκων για τη μεταφορά των ρολογιών της ΔΕΗ.

-- Κατασκευή σκεπάστρων στη δομή για την προστασία των οικίσκων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και την αξιοπρεπή διαβίωση των κατοίκων.

-- Επιδιορθώσεις - σωστή τοποθέτηση των οικίσκων που γέρνουν.

-- Πλήρης εξοπλισμός των οικίσκων με οικοσκευές, καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες με θερμαντικά σώματα, κουζίνες και πλυντήρια.

-- Ξεχωριστό κοντέινερ με πλυντήρια και στεγνωτήρια στη δομή. Τα στεγνωτήρια κρίνονται απαραίτητα γιατί το στέγνωμα των ρούχων μέσα στα κοντέινερ είναι δύσκολο και δημιουργεί ακατάλληλες συνθήκες λόγω της υγρασίας.

-- Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια που κρίθηκαν κατεδαφιστέα και απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη και από τις πάγιες χρεώσεις των λογαριασμών ρεύματος, νερού.

-- Αμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου που συνδέει το Μεσοχώρι με το Βλαχογιάννι - η υπάρχουσα λύση είναι καρμανιόλα.

-- Να δοθούν τα επιδόματα των 600 ευρώ και αυτό για τις μικροεπισκευές και την αποζημίωση των οικοσκευών σε όλους τους κατοίκους του χωριού μας που τα έχουν αιτηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ