Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
Νέα «απογείωση» στην καλλιέργεια απατηλών προσδοκιών

Την απάτη της «προοδευτικής αριστερής στροφής» ξαναλανσάρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί «με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις προσπάθειες για τον σχηματισμό κυβέρνησης» στη Γερμανία ανέφερε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου.

Ξεχωρίζοντας το θέμα των «πράσινων» μπίζνες, χαρακτήρισε «σημαντικό το γεγονός πως ένα κόμμα, όπως είναι οι Πράσινοι, αναδεικνύεται ως ένας από τους ρυθμιστές της επόμενης μέρας στη Γερμανία. Αρκετά από τα θέματα της ατζέντας του είναι θέματα που αποτελούν και δικές μας προτεραιότητες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά έσπευσε να «απογειώσει» την καλλιέργεια κάλπικων προσδοκιών από την επικράτηση της σοσιαλδημοκρατίας.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων: «Οι μεγάλοι ηττημένοι των γερμανικών εκλογών είναι οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ. Αυτό είναι καλό για την Ελλάδα. Θα βοηθήσει στο να υπάρξουν θετικές αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας, που θα αφορούν και το ελληνικό δημόσιο χρέος (...) Η ήττα των Χριστιανοδημοκρατών αποδυναμώνει το δόγμα Σόιμπλε. Τα δε κέρδη των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων, αν συνδυαστούν με το να μπει οριακά η Αριστερά στη γερμανική Βουλή, θα δημιουργήσουν καλύτερους πολιτικούς συσχετισμούς, και μια Γερμανία πιο ανοικτή στα αιτήματα του ευρωπαϊκού νότου»...

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μπαλάφας μίλησε για «αναμφισβήτητα θετικό» αποτέλεσμα, σημειώνοντας ότι «επιβεβαιώνονται τα ισχυρά δείγματα στροφής προς μία δημοκρατική προοδευτική αριστερή κατεύθυνση». Οσο για τον καταποντισμό της «Linke», ανέφερε ότι «ο Σολτς ακολουθεί μία δημοκρατική αριστερή στροφή η οποία έλκει και ψηφοφόρους που ανήκουν στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, που υπό άλλες συνθήκες πιθανότατα θα ψήφιζαν "Die Linke"»...

Τέλος, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ισχυρίστηκε: «Η Σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει. Ανεμος νέας αλλαγής πνέει στην Ευρώπη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ