Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους!

Αγρότες στο μπλόκο της Ανθήλης
Αγρότες στο μπλόκο της Ανθήλης
ΛΙΒΑΔΕΙΑ (του ανταποκριτή μας).-

Ανυποχώρητοι και με αποφασιστικότητα, ξεχειλισμένοι πλέον από αγανάκτηση και οργή - μετά τις προχτεσινές αρνητικές απαντήσεις της κυβέρνησης στην Πανθεσσαλική Επιτροπή των Αγροτών - οι ξωμάχοι των μπλόκων στην Ανθήλη, στο Μώλο και στο Δρούγο Δομοκού στη Φθιώτιδα, καθώς και στη Λιβαδειά της Βοιωτίας, συνεχίζουν με πάθος το δρόμο που επέλεξαν πριν από έντεκα μέρες, βγαίνοντας στους δρόμους του αγώνα, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική, ενάντια στην προσπάθεια ξεριζωμού από τη γη και τα χωριά τους.

Γι' αυτό συνεχίζουν να κλείνουν περιοδικά τους δρόμους, γι' αυτό υπόσχονται κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Εξάλλου προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν και οι αποφάσεις των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα που συνεδρίασαν χτες το πρωί στην Ανθήλη, στο Δρούγο και στη Λιβαδειά, ενόψει της χτεσινής πανελλαδικής σύσκεψης που είχαν στη Θεσσαλονίκη. Το κλίμα στα μετερίζια του αγώνα είναι μαχητικό, το ηθικό ακμαιότατο. Να πώς το μετέφερε στο «Ρ» ο Κ. Μπασδέκης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Νομού Φθιώτιδας, που βρίσκεται στο μπλόκο της Ανθήλης: «Μόλις οι αγρότες πληροφορήθηκαν το νέο κυβερνητικό εμπαιγμό ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες. Οχι βέβαια ότι περίμεναν λύση των προβλημάτων τους, αλλά να ορισμένοι ήλπιζαν ότι κάτι μπορεί να βγει. Διαψεύσθηκαν και ξέσπασαν. Γι' αυτό μας εξουσιοδότησαν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων».

Παρόμοιο κλίμα συναντάς και στα άλλα μπλόκα. Οπως μας είπε ο Παναγιώτης Καραβαγγέλης, μέλος της ΣΕ Αγροτών Βοιωτίας, η απόφαση τους είναι συνέχιση του αγώνα και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Τη θέληση και αποφασιστικότητα των αγροτών της Λιβαδειάς μετέφεραν και στην πανελλαδική συνάντηση χτες. Από κει και πέρα κλιμάκια της ΣΕ, από σήμερα, θα επισκεφτούν πάλι τα χωριά και θα καλέσουν τους αγρότες να ενισχύσουν τα μπλόκα.

Σ' αυτή την κατεύθυνση αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα από την Πελασγία θα ενταχθούν σήμερα στο μπλόκο της Ανθήλης. Με μια ξεχωριστή κίνηση, αλλά με τα ίδια τα αιτήματα της πανελλαδικής κινητοποίησης, αγρότες της Αμφίκλειας «στρατοπέδευσαν» τα τρακτέρ τους στην Παλιά Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας. Παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο Βαλίων στην Εθνική Οδό Θήβας - Λιβαδειάς και στο Κριεκούκι (στην Παλιά Εθνική Οδό Θήβας - Αθηνών), όπου συμμετέχουν και αγρότες από το Καπαρέλι.

Και από το μπλόκο του Δρούγου το μήνυμα είναι συνέχιση του αγώνα - «όσο πάρει» - και κλιμάκωσή του. Μάλιστα η Συντονιστική Επιτροπή κάλεσε τους αγρότες, γενικά τους κατοίκους της Θεσσαλιώτιδας, σε συγκέντρωση χτες το απόγευμα, για να διατρανωθεί εκεί η απόφασή τους για ανυποχώρητο αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ