Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Ανεβάζουν τις στροφές στις μηχανές

Ανεβάζουν τις στροφές στις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες στην Αιτωλοακαρνανία μετά την άρνηση της ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας να δώσει, έστω και μια ουσιαστική απάντηση στα αιτήματα των αγωνιζόμενων αγροτών στην προχτεσινή συνάντηση στην Αθήνα.

Σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν χτες το πρωί στο μπλόκο του Ευήνου - το οποίο έχουν στήσει από την περασμένη βδομάδα - αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και παράλληλα την έναρξη ενημερωτικών περιοδειών στα χωριά του νομού. Μάλιστα, χτες το πρωί οι αγρότες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από πρώτο χέρι, σχετικά με τη συζήτηση με την ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, από την αντιπροσωπεία που είχαν εκλέξει και έστειλαν, για να συμμετάσχει στη συνάντηση αυτή. Στη συνέχεια προχώρησαν σε δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Ιωαννίνων - Αντιρρίου.

Τα αισθήματα των αγροτών είναι πλημμυρισμένα από οργή και αγανάκτηση για την αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξόντωση τη μικρομεσαία αγροτιά. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Νίκος Μωραΐτης δήλωσε στο «Ρ» πως «η πολιτική της κυβέρνησης, όπως έχει δείξει χρόνια τώρα, εστιάζεται στη συρρίκνωση του αγροτικού κόσμου σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Εμείς δεν πρόκειται να συναινέσουμε στον αφανισμό μας και μάλιστα αμαχητί. Θα παλέψουμε για να μείνουμε στα χωράφια μας και στα χωριά μας και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Σε αυτή μας τη θέληση δε χωράνε παζάρια. Εν αναμονή των αποφάσεων που θα πάρουμε στη Θεσσαλονίκη, από κοινού με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας αγρότες από όλη τη χώρα, θα συντονίσουμε τον αγώνα μας και ανάλογα θα πράξουμε».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ