Τρίτη 12 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Ουσιαστικά μέτρα προστασίας - κανένα face control

«Κανένα face control στις εισόδους των ΑΕΙ! - Ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε κάθε σχολή!» δηλώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σε σχόλιο της Εκτελεστικής Γραμματείας του, μετά τις εικόνες με ουρές φοιτητών στις εισόδους πανεπιστημίων.

Οπως τονίζει το ΜΑΣ, το αποτέλεσμα είναι «χιλιάδες φοιτητές να ταλαιπωρούνται, να καθυστερούν σε θεωρίες, να παίρνουν απουσίες σε εργαστήρια και ορισμένοι να αποκλείονται από την εκπαιδευτική διαδικασία!».

«Η υποκρισία βγάζει μάτι», επισημαίνει, καθώς αντί για απαραίτητα μέτρα προστασίας «δίνουν εκατομμύρια ευρώ για την πρόσληψη σεκιούριτι, ώστε να ελέγχουν αν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα εισέπραξαν το 10ευρο από τους ανεμβολίαστους φοιτητές! Η αναγκαία τήρηση των υγειονομικών μέτρων δεν μπορεί να υποκατασταθεί από ελέγχους πιστοποιητικών στις πύλες, αφού άλλωστε και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν τον ιό, σε μικρότερο βαθμό από τους ανεμβολίαστους. Ο οποιοσδήποτε έλεγχος οφείλει να γίνεται από ειδικό προσωπικό εντός των ιδρυμάτων και με ταυτόχρονη δυνατότητα δωρεάν ελέγχου rapid test».

«Εάν η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι φοιτητές θα δεχτούμε το face control από την πίσω πόρτα μετά την αναβολή εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας, είναι βαθιά γελασμένη. Αντί να ρίχνει "λάδι στη φωτιά", ας αναλάβει τις ευθύνες της για πανεπιστήμια ανοιχτά και ασφαλή!

Τα πανεπιστήμια χρειάζονται χρηματοδότηση, υποδομές, καθηγητές, προσωπικό καθαριότητας! Η πανδημία αντιμετωπίζεται με στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, επιτάχυνση του εμβολιασμού και μέτρα προστασίας σε σχολές, σχολεία, ΜΜΜ! Ολα αυτά που η κυβέρνηση ακόμα και τώρα αρνείται να πράξει!», καταλήγει το ΜΑΣ, τονίζοντας: «Με τους συλλογικούς μας αγώνες καταφέραμε να ανοίξουν τα πανεπιστήμια! Με τους συλλογικούς μας αγώνες θα τα κρατήσουμε ανοιχτά και ασφαλή!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ