Κυριακή 10 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ
«Ξεπούλησαν» τον αγώνα οι συνδικαλιστές της ΝΔ

Μόνο με συνεχείς και αταλάντευτους αγώνες και σε αγωνιστικό μέτωπο με την εργατική τάξη και τα άλλα κοινωνικά στρώματα, μπορούν οι αγρότες να διεκδικήσουν ουσιαστικές λύσεις στα οξυμένα προβλήματά τους
Μόνο με συνεχείς και αταλάντευτους αγώνες και σε αγωνιστικό μέτωπο με την εργατική τάξη και τα άλλα κοινωνικά στρώματα, μπορούν οι αγρότες να διεκδικήσουν ουσιαστικές λύσεις στα οξυμένα προβλήματά τους
Σε ανοιχτή υπονόμευση του αγώνα της αγροτιάς προχώρησαν χτες οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ «καταφέρνοντας» τελικά να διαλύσουν τα μπλόκα και να σταματήσουν σ' αυτή τη φάση τον αγώνα των αγροτών! Την ώρα που γινόταν η πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων από όλη τη χώρα στα Τέμπη με στόχο να ληφθούν αποφάσεις για την παραπέρα πορεία του αγώνα, πολλά τρακτέρ έφευγαν από το μπλόκο με την προτροπή γνωστών συνδικαλιστών που πρόσκεινται στη ΝΔ. Αυτή η αποχώρηση των τρακτέρ χρησιμοποιήθηκε από τους ίδιους αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ σαν «εκβιαστικό χαρτί» για να περάσουν στην πανελλαδική σύσκεψη την προειλημμένη απόφασή τους για αναστολή των αγροτικών κινητοποιήσεων!

Μέσα σ' αυτό το κλίμα η πρόταση των συνεπών αγροτοσυνδικαλιστών για συνέχιση του αγώνα με παραμονή των τρακτέρ στα μπλόκα και μαζικά συλλαλητήρια αύριο στη Θεσσαλονίκη και στις επόμενες μέρες στην Αθήνα, δεν ήταν δυνατόν να περάσει.

Μετά απ' αυτή την εξέλιξη δεκάδες συνδικαλιστές που βρίσκονταν στα μπλόκα υπέγραψαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: «Οι αγρότες όλης της Ελλάδας έδωσαν ένα σκληρό και άνισο αγώνα ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Κατέστησαν σαφές ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν να πέσουν μέσα στο λάκκο που τους άνοιξε η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Σ' αυτόν τον αγώνα είδαν ποιοι είναι οι σύμμαχοί τους και ποιοι τους συμπαραστάθηκαν. Σίγουρα ο αγώνας θα ήταν πιο αποτελεσματικός εάν δεν υπονομευόταν από τη ΝΔ και τους συνδικαλιστές που πρόσκεινται σ' αυτήν. Γι' αυτό πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους όχι μόνο για την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και της ΝΔ, αλλά και για τους συνδικαλιστές που εκλέγουν.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα των αγροτών και με την πίστη ότι οι αγρότες θα βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα και θα κλείσουν τ' αυτιά τους στα "παπαγαλάκια" της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».


Π. Ρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ