Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΤΗΠ
Στάση εργασίας σήμερα στην CTS

Οι εργαζόμενοι λένε όχι σε ΣΣΕ με περικοπές δικαιωμάτων

Τετράωρη στάση εργασίας σήμερα Τετάρτη (12 μ. έως 4 μ.μ.) στην εταιρεία CTS («Cosmote Technical Services», θυγατρική του ομίλου ΟΤΕ) κήρυξε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ), ύστερα από αίτημα εκατοντάδων μελών του, εργαζομένων στην εταιρεία.

Στη διάρκεια της στάσης εργασίας το ΣΕΤΗΠ καλεί τους εργαζόμενους της CTS στην Αττική να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση στο ξενοδοχείο «Novotel», όπου είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του επιχειρησιακού σωματείου. Δεν μπορεί να περάσει, τονίζει, η απαράδεκτη στάση των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, που συναντήθηκαν στα κρυφά με την εργοδοσία για να συζητήσουν για ΣΣΕ κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της εργοδοσίας, χωρίς τη συμφωνία και τη συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων. «Ηδη», σημειώνει, «έχουν μαζευτεί εκατοντάδες υπογραφές σε όλη την Ελλάδα και στην Αθήνα από μέλη του επιχειρησιακού σωματείου, προκειμένου να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις για να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι για το πλαίσιο και τις κινητοποιήσεις με τις οποίες θα υπερασπιστούν και θα διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Κανένας δεν δικαιούται να βάλει την υπογραφή του σε Συλλογική Σύμβαση που θα κάνει πράξη το πάγιο αίτημα της εργοδοσίας στον όμιλο ΟΤΕ και σε όλο τον κλάδο, να καταργηθούν δικαιώματα που εδώ και δεκαετίες οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ έχουν κατακτήσει με μεγάλους αγώνες, γεγονός που θα καθορίσει αρνητικά τις εργασιακές σχέσεις και το ύψος των μισθών συνολικά στον κλάδο.

Καλούμε τους συναδέλφους στο σύνολο του κλάδου να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στην CTS και συνολικά στον όμιλο ΟΤΕ».

Το ΣΕΤΗΠ, που καλεί και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 4 Νοέμβρη, προβάλλει τις διεκδικήσεις: «Υπογραφή ενιαίας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα υπερασπίζεται τα κεκτημένα δικαιώματα και θα εξισώνει όλους τους εργαζόμενους προς τα πάνω. Οχι στην εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών μέτρων. Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με βάση το σχέδιο που αποφασίσαμε οι συνάδελφοι στη συνέλευση του ΣΕΤΗΠ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ