Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΙΥΕ
Να δυναμώσουν ο ταξικός πόλος, οι αντιστάσεις και η αντεπίθεση των εργαζομένων

Την ανάγκη να βρεθούν στην ημερήσια διάταξη του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) οι αγωνίες και τα προβλήματα των εργαζομένων, να δοθεί ο λόγος στα σωματεία και τους εκλεγμένους αντιπροσώπους, υπογραμμίζει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ). Το συνέδριο της Ομοσπονδίας είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 30 και 31 Οκτώβρη στις εγκαταστάσεις του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου, στο Πεδίον του Αρεως.

«Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, στην καθαριότητα, στις αποθήκες, στα γραφεία, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στις ταχυμεταφορές αντιμετωπίζουν την ενιαία επίθεση της εργοδοσίας στο δικαίωμα για εργασία, στους μισθούς, στο ωράριο εργασίας, στην προσπάθεια για κατάργηση της Κυριακής αργίας. Παράλληλα ήδη μετράμε απολύσεις σε αρκετούς χώρους δουλειάς καθώς η μεγαλοεργοδοσία έχει αποκτήσει διευρυμένο οπλοστάσιο ύστερα από τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα», τονίζει η ΔΑΣ στη διακήρυξή της. Την ίδια στιγμή, «κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι επιδιώκουν να στριμώξουν το συνδικαλιστικό κίνημα, να αδυνατίσουν τις συλλογικές διαδικασίες, να φακελώσουν τους συνδικαλιστές και τους πρωτοπόρους εργάτες. Προχωρούν το ηλεκτρονικό φακέλωμα και προκρίνουν τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες με στόχο τον πλήρη εκφυλισμό και τον αφοπλισμό των συνδικάτων».

Υπενθυμίζοντας τις μάχες που έχουν δοθεί το προηγούμενο διάστημα για τα δικαιώματα των εργαζομένων, οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ διαβεβαιώνουν πως θα συνεχίσουν την προσπάθεια «ώστε να διαμορφωθεί ένα μαζικό, ενωτικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, ικανό να αντιμετωπίσει όλους τους νόμους της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, προσπερνώντας την αφωνία και τις συναλλαγές της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ».

«Να απαντήσουμε αγωνιστικά όχι μόνο για να ακυρώσουμε τον νόμο - έκτρωμα που έφερε ισχυρές ανατροπές αλλά για να δυναμώσει συνολικά ο διεκδικητικός αγώνας με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας», είναι το κάλεσμα αγώνα που απευθύνει η ΔΑΣ σε όσους δεν συμβιβάζονται με τη σημερινή κατάσταση, παλεύουν καθημερινά μαζί με τα συνδικάτα τους, προβληματίζονται.

«Σας καλούμε να συμβάλετε ώστε να δυναμώσει η συζήτηση για την οργάνωση του αγώνα και για το πλαίσιο διεκδικήσεων που απαιτείται για να έχει επιτυχία η αναμέτρηση με την αντεργατική πολιτική. Σας καλούμε να κάνετε ένα βήμα παραπάνω για να δυναμώσει ο ταξικός πόλος στην ΟΙΥΕ, να δυναμώσουν οι αντιστάσεις και η αντεπίθεση των εργαζομένων, να ανασυνταχτεί το συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα. Να εμπιστευτείτε και να στηρίξετε τις δυνάμεις της ΔΑΣ στην ΟΙΥΕ, το ΠΑΜΕ σε αυτόν το δύσκολο αλλά ελπιδοφόρο αγώνα», αναφέρει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ