Κυριακή 17 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Στα γρήγορα

Σε σαράντα πέντε λεπτά μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα εκλεκτό, εύγεστο και διαφορετικό φαγητό. «Χοιρινό με Δαμάσκηνα» προτείνουμε, τι λέτε, συμφωνείτε; Τι θα χρειαστούμε;

Ακούστε: 1/3 κούπας βούτυρο, ενάμιση κιλό χοιρινό φιλέτο σε ομοιόμορφα κομμάτια, 1/2 κούπας κρασί κόκκινο, ζωμό κρέατος, ένα κουταλάκι θυμάρι, ένα κουταλάκι δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και 1/2 του κιλού δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι.

Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα πάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Επειτα ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το ζωμό κρέατος, τα μυρωδικά, το αλάτι, το πιπέρι και το σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε τα φιλετάκια για δεκαπέντε λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά χωρίς να στεγνώσουν, μετά τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ και μέσα στο ζουμί ρίχνουμε τα δαμάσκηνα. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να φουσκώσουν και να μείνουν με λίγη πηχτή σάλτσα. Θα ξαναβάλουμε τα κομμάτια του φιλέτου μέσα στην κατσαρόλα και θα τα ανακατέψουμε ελαφρά σε μέτρια φωτιά ώστε να ζεσταθούν καλά. Μπορούμε να συνοδεύσουμε το φαγητό με πουρέ πατάτας και να τον πασπαλίσουμε με γλυκό κεφαλοτύρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ